Що дає реєстрація компанії в офшорі

Під терміном «офшор» (дослівно з англійської - «поза берегом») розуміють компанію, яка веде економічну діяльність за межами країни реєстрації, а також фінансові центри, які надають подібним іноземним підприємствам пільгові умови реєстрації, оподаткування, і так далі

Дане поняття стало широко використовуватися в 50-х років XX століття. Сьогодні, за приблизними підрахунками, у світі зареєстровано понад 1,5 млн офшорних фірм, причому цю схему використовують навіть такі солідні корпорації, як Apple, Google, BMW, GE, Microsoft.

Ключові особливості офшорів наступні

- Ці компанії працюють і отримують прибуток за межами країни, в якій зареєстровані. Зазвичай керівництво фірмою здійснюється з-за кордону.

- Підприємства звільняються від усіх або більшої частини податків. Замість цього, як правило, сплачується щорічний реєстраційний збір.

- В юрисдикціях полегшений або відсутній податковий контроль.

- Процедура реєстрації офшору гранично полегшена і займає максимум кілька тижнів.

- У більшості «податкових гаваней» дозволений номінальний сервіс.

- Офшорам забезпечена висока конфіденційність угод.

І якщо ви бажаєте організувати траст в офшорі, довірте цю справу Bridges Wealth Management Solutions. Разом з фахівцями цієї компанії клієнт зможе вибрати прийнятну офшорну зону як інструмент податкового планування в зарубіжних країнах. Такий вибір здійснюється на підставі аналізу і глибокого вивчення класифікацій офшорів по їх спеціалізації, а також за певними суб’єктивними негласними факторами, які мають важливе значенням.

З огляду на потреби клієнтів, фахівці Bridges Wealth Management Solutions готові запропонувати різні варіанти організації офшорного бізнесу при мінімальних тимчасових витратах. В результаті, бізнесмен отримує можливість в максимально короткі терміни придбати готову офшорну компанію або зареєструвати нову.

В яких країнах можна зареєструвати офшор?

Офшори (офшорні юрисдикції) умовно прийнято ділити на три групи:

1. Острівні держави. Це такі країни, як Багами, Антигуа і Барбуда, Сейшели, Маршаллові острови. Основними особливостями юрисдикцій є повне звільнення нерезидентних офшорних компаній від податків, пільговий режим реєстрації, висока ступінь анонімності керівників та власників компанії, відсутність жорстких вимог до ведення і здачі звітності. Зворотною стороною медалі є невисокий рейтинг зареєстрованих тут офшорів серед бізнес-партнерів.

2. Європейські держави (Англія, Швейцарія, Люксембург, Латвія та ін.). Дані юрисдикції не можна назвати офшорними в класичному розумінні цього терміна, оскільки підприємства, відкриті тут, змушені сплачувати податки, вести звітність, вони регулярно піддаються ретельному аудиту, а інформація про власників і керівництво фірмами найчастіше знаходиться у відкритому доступі. Однак підприємці можуть скористатися податковими пільгами на певні види діяльності. Крім того, існують схеми використання офшорів, які дозволяють практично повністю зняти з компаній податковий тягар. Переваги реєстрації в європейських державах - престижність, висока ступінь довіри бізнес-партнерів.

3. Окремі регіони на території держав. Існують окремі адміністративні округи, що пропонують підприємцям особливий режим оподаткування. Це, наприклад, деякі штати в США, або острів Мен у Великобританії. Для відкриття офшорів подібні адміністративно-територіальні утворення використовуються рідко.