Про доцільність покупки гостинок і малогабаритних квартир в новобудовах

В уявленні більшості обивателів, гостинки і малогабаритні квартири тісно пов'язані з кімнатами в колишніх гуртожитках і відомчих будинках. На сьогоднішній день цей стереотип помилковий, так як саме ліквідність даного типу житла в новобудовах, дозволяє говорити про їх затребуваність і популярності.

Ви лише подивіться на чудовий дизайн трикімнатної квартири що пропонує ЖК “Воробьевы горы” у Харкові, мабуть кожний би хотів оселитися в такому помешканні!

Хто купує гостинки і малогабаритки в новобудовах

Даний тип житлових приміщень користується попитом:

- у молодих сімейних пар або одиноких людей;
- у громадян, власні кошти яких не дозволяють придбати велику житлову площу;
- у осіб, які мають інше індивідуальне житло в іншій місцевості або іншому районі;
- у підприємців, які займаються здачею в оренду житла.

Природно, що це не повний перелік осіб, яким до душі припадає такий тип житла, проте їх критерії досить вагомі і переконливі. Так, у порівнянні зі стандартними житловими приміщеннями, гостинки і маленькі квартири мають:

- Значно меншу вартість.
- Можливість використання в якості тимчасового житла.
- Меншу квартплату і оплату за комунальні послуги.

Якщо малогабаритна квартира або гостинка розташована в зручному місці, має зручний під’їзд до будинку або знаходиться поруч зі станцією метро, ​​то вона виглядає більш привабливою, ніж квартира з більшою площею, що розташована на околиці міста.

Критерії при виборі даного типу житла

Важливим аргументом в підборі житлового приміщення такого типу у людей, власних коштів яких недостатньо, є те, що вони не бажають зв’язуватися з банківськими кредитами. Розраховуючи на власні кошти і подальшу перспективу, такі покупці бачать позитивні тенденції в тому, що деякий час проживуть в гостинці, підзбирають грошей, і в подальшому матимуть таке житло, про який мріють. Малогабаритку або гостинку вони розцінюють як початковий щабель в придбанні нерухомості, і не хочуть оформляти величезні борги, віддавати які доведеться тривалий час.

Та й одиноким громадянам теж немає сенсу переплачувати за зайві метри, коли такі ж умови існують і в малогабаритному житло. Їм цілком достатньо малої площі, і на велику вони не розраховують.

Окрема категорія громадян, які набувають такі квартири для отримання доходу, вважають, що вкладати гроші в зайві метри немає ніякої необхідності, тому що кінцева ціна за оренду, буде встановлена ​​в рамках середньостатистичних цін. Тому і не хочуть вони надавати в піднайом інше приміщення, а цілком обходяться малогабаритної квартирою або гостінкой.

Таким чином, доцільність придбання малогабаритного і гостинного житла цілком обгрунтована і закономірна.