Нюанси вибору квартири в новобудові

Як правильно вибрати квартиру в новобудові від забудовника за вигідною ціною, на сонячній стороні, для проживання і інвестицій, на що звертати уваги розберемо в статті. Торкнемося питань про вибір району і забудовника, на якій стадії будівництва купувати нерухомість, і багато іншого, що допоможе вам заощадити час на підборі житлоплощі для проживання або інвестування.

Орієнтація на бюджет

Перш ніж вибирати район споруджуваних будинків або забудовника, чітко визначте бюджет майбутньої покупки. Адекватна оцінка фінансових можливостей дозволить заощадити час на підбір житла, що будується від забудовника. До того ж ціна за 1 кв. метр різниться, якщо рахунок виставляється в гривнях або валюті.

Варіанти розміщення житлового комплексу впливають на його вартість, наприклад, придбання квартири в точковому будівництві, розміщеному в кварталі житлових будинків радянського періоду буде дорожче, ніж в відбудованому кварталі житлових будинків на абсолютно новій території, де поки ще не розвинена інфраструктура.

Забудовники і район

Чому вибір доведеться робити одночасно? Тому що обидва чинники однаково важливі. Ні для кого не секрет, що забудовники можуть не змінювати зміст ДДУ для пайовика, навіть якщо він юридично вірно доведе неправомірне зміст договору. Багато девелоперів дотримуються правіла «Не подобається - не бери».

У зв’язку з цим, майбутні пайовики, перш ніж вибрати квартиру в Харкові, або іншому місті, вирішують завдання не тільки за місцем розташування житла, а й надійності забудовника. Будьте впевнені, квартира від забудовника ЖК “Бестужевские Сады” не тільки буде повністю відповідати вашим запитам комфорту і ціни, а це ще й надійна гарантія відсутності різних проблем при оформленні прав власності.

На що звернути увагу при виборі забудовника

- Наявність дозволу від місцевої влади на будівництво житлового комплексу;
- Установчі документи та проект будинку, затверджений архітектором;
- Наявність у девелопера неоплачених кредитів, їх розмір, судових справ;
- Джерело фінансування забудови;
- Відгуки про побудовані нею житлових комплексів від реальних покупців або мешканців.

Самостійно розібратися в документації вам навряд чи вийде, тому простіше найняти юриста, інше зробите самі. Не погоджуйтеся на оплату житла, що будується до отримання забудовником дозвільної документації, тому що висока ймовірність втрати грошей.

Правильне розташування будинку заощадить вам час і нерви, тому зверніть увагу на:

- Близькість будинку, що будується до гілок метро, ​​зупинок транспорту або дорожніх розв’язок, інтенсивність руху в години пік, загазованість;
- Відстань і час, який ви будете витрачати на поїздку до офісу, дитсадка чи школи, якщо у вас діти, навчання або родичів;
- Вивчіть карту місцевості і виявити розміщення поблизу промислових об’єктів, ТЕЦ, звалищ і зберіть інформацію про екологію обраного району;
- З’ясуйте чи є поблизу від житлового комплексу місця для масового відпочинку, які можуть створювати незручність проживання вам і членам вашої сім’ї.

Сидячи вдома вам не з’ясувати перераховану інформацію, тому вибравши кілька районів і забудовників, відвідайте офіси і місця будівництва будинків для отримання достовірних даних. Район краще відвідати до початку години-пік та у вечірній час.

Не рекомендується купувати житлоплощу в новобудові, яка розташована недалеко від великих продуктових баз, оптових торгових центрів.

На якому етапі будівництва вибирати квартиру в новобудові

Майбутнім пайовикам зрозуміло, що на стадії котловану вартість квартири від забудовника дешевше, а в міру просування будівництва відбувається подорожчання. До того ж з часом викуповуються «найсмачніші» пропозиції.

Як правильно вибрати квартиру в новобудові за ціною, на початку будівництва (стадія «котловану»), середині або перед здачею будинку? Тут вирішують кілька факторів:

- Розмір суми для придбання житлоплощі;
- Рішучість робити ризиковані дії.

Вкладаючи на стадії «котловану» в покупку житла в новобудові ви економите, але сильно ризикуєте і навіть не тим, що будівництво «заморозять», а можливу низьку якість житла. На середній стадії будівництва, коли вже побудовано декілька поверхів, якість будівництва можна оцінити воотчію і навіть попросити відвідати будівництво, щоб оглянути стіни і стелі.