7 правил вибору клінінгової компанії

Деякі компанії, що користуються послугами клінінгових фірм, в період економічної кризи намагаються скоротити статтю витрат «прибирання приміщень». Вони розривають контракти з тими підрядниками, з якими співпрацювали роками, щоб укласти нові договори з клінінг-компаніями, що пропонують низькі ціни. Але потім повертаються назад, розчаровані якістю послуг, що надаються, а то і з «багажем» зіпсованих недбайливими клінерами речей. Що ж відбувається? Як не помилитися з вибором і не залишитися «біля розбитого корита»?

Давайте розберемося, на що варто звернути увагу, вибираючи професійну клінінгову компанію.

Порада 1. Не варто приділяти багато уваги розмірам компанії. Цей фактор неінформативний. Якою б не була компанія, маленькою чи великою, ви не застраховані від того, що до вас приїдуть малокваліфіковані фахівці.

Порада 2. Наявність менеджера. Це досить важливий фактор. По-перше, у вас повинен бути власний менеджер, який буде займатися веденням вашого об’єкта. Якщо його вам не виділили, то вважайте, що вас залишили один на один з ризиком неякісно виконаної роботи.

Якщо менеджера виділили, то спілкуючись з ним, треба запитати у нього такі деталі: кваліфікацію клінерів, яким прибиральним обладнанням володіє компанія, скільки людей він збирається надіслати на ваш об’єкт. Окремо уточніть, як вирішуються спірні питання і проблемні ситуації. У разі відповідей типу «Якщо щось, розберемося» або «Ще ніхто не скаржився» - продовжуйте пошуки далі.

Порада 3. Кваліфікація клінерів. Персонал клінінгової компанії повинен мати певний запас знань і умінь, наявність досвіду повинно підтверджуватися документами.

Порада 4. Обладнання та хімія. На прибирання приміщення (в залежності від його призначення) без хімчистки хороша клінінг-компанія привезе з собою: пилососи різного типу, апарат високого тиску, парогенератор, підлогомиючу машину / натирач, різноманітні щітки, збиральні візки, губки, скребки, ганчірки для різних поверхонь, віники, відра, мішки для сміття. Список приблизний, але якщо на прибирання до вас прийдуть дві дами з відрами, двома ганчірками, Cifом і Cometом, можете відразу відправляти їх назад. Якщо вам пощастить, вони зроблять звичайне прибирання, як у себе вдома. Якщо ні - ризикуєте новим ремонтом або покупкою техніки.

Тому, щоб не ризикувати, замовляйте для прибирання клінінгову компанію “КиївКлінСервіс”, в арсеналі якої найсучасніше професійне обладнання для прибирання любої складності, в тому числі і після капітального ремонту, миття вікон, якісної хімчистки килимів і мягких меблів, ефективні екологічно чисті засоби, а найголовніше - добросовісний, досвідчений персонал! 

Порада 5. Кількість персоналу. Тут все буде залежати від типу і розміру об’єкта, який потребує прибирання. Твердих стандартів тут немає, але можна просто покластися на здоровий глузд. Якщо потрібно привести в порядок приміщення площею 100 м2, з шістьма вікнами «до стелі» за один день, а вам прислали всього двох клінерів, то можна відразу відмовлятися від послуг такої компанії. Одна людина за день може якісно прибрати близько 25 м2, значить вам мають надіслати 4 чоловік для прибирання приміщення + мийника вікон (в хороших клінінг-компаніях завжди приєднують його до бригади, якщо вікон в приміщенні більше чотирьох).

Порада 6. Відгуки. Варто звернути увагу на відгуки, які залишають вдячні клієнти. Повірте на слово, компанія “КиївКлінСервіс” має їх більш ніж достатньо! Втім, ви і самі у цьому зможете переконатися, завітавши на сайт kcs.com.ua. Ще більшою цінністю володіють позитивні відгуки ваших близьких знайомих. Якщо вони рекомендують вам ту чи іншу фірму, варто домовитися з її менеджером про зустріч.

Порада 7. Ціна. Це дуже важливо! Не варто «вестися» на низьку ціну. Ви ризикуєте стати «піддослідним кріликом». Пояснимо чому. Багато починаючих клінінг-компаній, щоб залучити клієнтів, займаються демпінгом, максимально знижуючи ціни на свої послуги. З одного боку, це заманливо-вигідна пропозиція. А з іншого - ваш об’єкт стане «полігоном» для малодосвідчених клінерів. Їх будуть тренувати на базі вашого офісу, і в кращому випадку ви просто отримаєте послуги не найвищої якості. У гіршому, вам доведеться довго вирішувати питання, хто буде нести відповідальність за завдану приміщенню шкоду.

Крім того, компанії-демпінгери, як ми їх називаємо, часто надають тільки базові послуги внаслідок відсутності досвіду, обладнання та інвентарю. Тому купившись на низьку ціну, ви ризикуєте заплатити двічі.

Звичайно, вибір завжди залишається за замовником. Але варто кілька разів обдумати все, перш ніж відмовитися від компанії, з якою співпрацюєте зараз, навіть якщо її послуги коштують дорожче, ніж послуги компанії «з офісу на розі». Не ризикуйте, довіряйте професіоналам!