В очікуванні PlayStation 5

Популярна консоль PlayStation 4 вийшла в 2013 році, а два роки тому пережила велике оновлення і отримала модифікацію Pro. Але багато користувачів і експертів шукають інформацію про те, яким буде по-справжньому нове наступне покоління приставки.

У самій компанії Sony поки дуже обережні в питанні про конкретні плани для PS5. Президент і генеральний директор компанії Шон Лайда в одному з інтерв’ю обмежився розмитим формулюванням про те, що “в один прекрасний день ми дізнаємося дату випуску PlayStation 5”. Однак поки що ніхто не знає, коли прийде цей чарівний день.

Схоже на те, що це буде не дуже скоро. З огляду на туманні фінансові прогнози Sony, темпи розвитку нових технологій і припущення аналітиків, реліз PS5 може затягнутися на два-три роки. Але це не означає, що ми не можемо хвилюватися про наступне покоління приставки.

Експерти пророкують, що світ побачить PlayStation 5 в 2020-2021 році. Наприклад, в інтерв’ю виданню GamingBolt аналітик Майкл Печтер заявив, що PS5 буде сумісна з PS4 Pro. Але це не означає швидкий вихід п’ятого покоління: він вважає, що користувачі не побачать консоль до 2019 або 2020 року.

Нещодавно Печтер підтвердив свою заяву, зазначивши, що Sony, швидше за все, випустить нову консоль в 2020 році. Він додав, що за цей час PS4 Pro стане базовою моделлю компанії, а ціна на нього буде знижена.

Недавній звіт від Джейсона Шрейера з видання Kotaku підтверджує цю тезу. Аналітик поговорив з декількома розробниками про можливі дати випуску консолі. Більшість розмов вказували на її випуск в 2020 році. Цю інформацію в листопаді 2018 підтвердив один з користувач Reddit, який відзначився підтвердженими “зливами” з ігрової індустрії. Він пояснює, що консоль буде преанонсована приблизно в середині 2019 року, повні характеристики і технічні подробиці розкриті пізніше на PlayStation Experience Event. “Ігрова станція 5” має надійти в продаж у березні-листопаді 2020 року.

Новий генеральний директор Sony Кенічіро Йошида опублікував трирічний бізнес-план розвитку, який передбачає, що прибуток компанії впаде до 2021 року. І це той вид падіння, який може статися у міру того, як PlayStation 4 досягне насиченості ринку. Тоді настане час запуску PS5.

До речі, нещодавно корпорація Sony розкрила свіжі дані за обсягом продажів шолом віртуальної реальності PlayStation VR для ігрових консолей сімейства PlayStation 4. Їх було продано близьки 4,2 мллн. комплектів.

Названа гарнітура, нагадаємо, вийшла в жовтні 2016 року, відразу здобувши популярність у користувачів. Система, як стверджується, дозволяє сформувати «тривимірну гіперреалістичність оточення». Управління в іграх і додатках віртуальної реальності здійснюється за допомогою маніпулятора DualShock 4 або контролера PlayStation Move.

Інтернет-магазин i-gamer.ua пропонує по найкращій вартості оригінальні ігри PlayStation 4 з функцією 4К. Завдяки їм ви зможете зануритися в захоплюючий і яскравий світ віртуальної реальності, стати справжнім супергероєм, сильним воїном, відчайдушним гонщиком, детективом - справжня знахідка для істинного геймера!