7 ключових процедур, які потрібно зробити з вживаним автомобілем після того, як пригнали його з ринку

Нові автомобілі дорожчають з кожним днем, тому погляди водіїв все частіше звертаються в бік ринку старих авто. Купуючи ж стару машину, необхідно чітко усвідомлювати про те, що в якійсь мірі це кіт в мішку. В якому б хорошому стані не був автомобіль, в ньому є купа дрібних деталей і витратних матеріалів, які можуть бути зношені. До того ж новоспечений власник не знає про якість обслуговування машини практично нічого. Тому, щоб уникнути неприємностей і несподіваних поломок, йому необхідно провести ряд профілактичних процедур.

Дуже багато в питанні профілактичних робіт з старим автомобілем залежить від віку машини і умов покупки. Так, наприклад, якщо автомобіль був придбаний з невеликим пробігом, і покупець знає, як машина обслуговувалася - в такому випадку, необхідність профілактики відпадає. Ми ж розглянемо середньостатистичний випадок, коли машина купується у незнайомої людини по оголошенню, має непоганий, на перший погляд, стан і вік старше трьох років.

Привід ГРМ

Ремінь ГРМ в разі обриву практично гарантовано забезпечує зустріч поршнів з клапанами, тим самим відправивши двигун в дорогий капремонт. Тому, якщо у покупця немає інформації про те, як давно змінювався ремінь і натяжні ролики, краще замінити їх відразу після покупки від гріха подалі.

Фільтри

Знову-таки, продаючи автомобіль, його власник навряд чи буде морочитися заміною фільтрів. Тому всі фільтри (повітряний, масляний, салонний, паливний) відразу після покупки - під заміну.

Заміна оливи

Щоб двигун служив якомога довше, в ньому необхідно регулярно міняти оливу. Робити це бажано кожні 15 000 км. Новоспечений власник не може напевно знати, як давно заливалося олива.

Експерти відзначають, що дуже важливо заливати оливу, яке відповідає вимогам виробника по даній моделі. Те ж саме стосується коробки передач, особливо автоматичної, за необхідністю поміняти кран уровня пола, інші комплектуючі.

Рідини

Дуже важливо бути впевненим в якості охолоджуючої рідини, залитої в двигун. Адже від неї залежить працездатність мотора влітку і надійність системи охолодження взимку. Щоб двигун не підвів в самий невідповідний момент - відразу після покупки антифриз під заміну.

Щодо гальмівної рідини, то тут можна не поспішати. На відміну від інших рідин її якість можна перевірити. Робиться це шляхом перевірки її кольору (вона повинна бути коричнева), рівня наявності в ній вологості за допомогою оптичного вимірювача заломлення, а також температури кипіння. Якщо ці показники в нормі, то можна не поспішати з заміною.

Акумуляторна батарея

Акумулятор - дуже важлива деталь, яка може підвести в самий невідповідний момент, особливо взимку. Тому після покупки необхідно його зарядити, щоб переглянути дату виробництва. Батарею старше 5 років бажано поміняти.

Підвіска

При першій же поїздці на автомобілі будуть помітні проблеми в підвісці, такі як зношені шарніри, стійки стабілізатора, сайлент-блоки, втулки стабілізатора, опорні підшипників. Однак якщо стуку немає, це не означає, що з ходовою все добре. Наприклад, при неправильних кутах розвалу і сходження буде надмірно зношуватися гума. Також можуть бути розірвані пильовики Шрусов, що може привести до виходу з ладу даного вузла. Тому після покупки рекомендується провести повну ревізію ходової.

Гальмівний комплект

У придбаної старої машини з великою часткою ймовірності будуть зношені гальмівні колодки і диски, так як навряд чи продавець їх замінить перед продажем, а тому рекомендується звернути увагу на рівень їх зносу.