Мед і кориця: ідеальний дует для здоров’я і краси

Мед і кориця мають дуже хороші антибактеріальні, тонізуючі і протизапальні властивості, але якщо змішати ці два інгредієнти, то вийде унікальна суміш, яку можна застосовувати для різних цілей. Цікаво дізнатися, для яких? Саме про це ми зараз розповімо.

Мед і кориця - унікальні продукти

Кориця є приправою, яку навчилися виготовляти з кори коричних дерев. У своєму складі вона у великих кількостях містить кальцій. А мед є дуже ефективним засобом для боротьби із застудою. Якщо змішати два цих компонента, то можна зняти запалення, вилікуватися від застуди, схуднути, зміцнити імунітет і багато іншого.

Унікально корисні властивості суміші з меду і кориці

- Зміцнення імунітету. Дані продукти в своєму складі містять безліч корисних мікроелементів і речовин, які сприяють поліпшенню кровообігу і імунної системи.

- Поліпшення працездатності серця. Суміш з кориці і меду сприяє тому, щоб серцевий м’яз працював краще.

- Поліпшення травлення. Дані продукти сприяють поліпшенню травлення, так як здатні знижувати кислотність, а також регулюють роботу жовчного міхура.

- Оздоровлення суглобів. Якщо ваші суглоби запалені, то необхідно зробити суміш з кориці і меду в пропорціях 1: 2 і їсти її натщесерце. Даний продукт навіть допомагає під час лікування артритів.

- Відновлення сил і енергії. Мед і кориця зможуть допомогти відновити сили і поліпшити самопочуття. Якщо вживати таке поєднання продуктів вранці і вдень, то приплив сил не змусить себе чекати довго.

- Схуднення. Якщо змішати мед і корицю в пропорція 1: 1/2, додати в склянку теплої води і випивати за тридцять хвилин до їжі, то це поліпшить метаболізм, що в свою чергу буде сприяти схудненню.

- Усунення набряків. Якщо вживати корицю з медом натщесерце, то в організмі не буде затримуватися зайва рідина, а значить, не будуть виникати набряки.

- Виведення токсинів. У складі кориці і меду є необхідні речовини, які здатні виводити токсини і шкідливі сполуки з організму.

Суміш з меду і кориці для обличчя

- Омолодження. Для приготування такої маски потрібно мед, кориця, сік алое і розім’ятий банан. Всі ці компоненти змішати в пропорціях 1: 1: 1: 1 і нанести на обличчя на двадцять хвилин. Здійснювати таку процедуру необхідно не більше двох разів на тиждень.

- Усунення прищів і запалення. Для цього нам буде потрібно змішати мед і корицю в пропорції 1: 1 і нанести на обличчя. Якщо шкіра суха, то потрібно додати сметани. Тримати суміш протягом десяти хвилин. Проводити таку процедуру коштує не менше двох разів на тиждень.

Мед і кориця для здорового і красивого волосся

Зупиняємо випадіння волосся. Для приготування маски з таким ефектом нам буде потрібно одна столова ложка меду і одна підігріта чайна ложка оливкової олії і кориці. Таку суміш нанести на корені волосся і витримати протягом п’ятнадцяти хвилин. Після цього змити. Позитивний результат буде видно вже після першого застосування.

Натуральне освітлення волосся

Актуальність такої процедури набирає все більшої популярності, адже вона ефективна і не шкодить волоссю. Для цього нам буде потрібно взяти мед і корицю в пропорціях 1: 1 і додати стільки ж бальзаму для волосся. Все ретельно перемішати і нанести по всій довжині волосся. Залишити цю суміш необхідно не менше ніж на три години і не більше, ніж на шість. Застосовувати можна не більше двох разів на тиждень.

На сайті https://beegarden.com.ua/ ви дізнаєтесь про цілющі властивості меду, як приготувати з ним різні страви, а також зможете придбати цей цінний продукт найвищої якості по накращій вартості.