Бердекелі і костери: і пиво смачніше, і бренд розкрученіший!

Ви звичайно не раз помічали, випиваючи чергову порцію смачного пива, кружечки картону, які турботливий бармен дає Вам під кухоль. Ось ця штука і носить назву бірдекель. Насправді початкова функція даного пивного девайса полягала не в захисті від пошкоджень поверхні столу від подряпин, як зараз, а в збереження вмісту пивного бакала!

Bierdeckel - німецьке слово, дослівний переклад якого “пивна кришка”. Його клали поверх пивного кухля, задля уникненні попадання в пиво сторонніх речей, не зовсім заможні громадяни, які не могли собі дозволити пити пиво з “навороченого” пивного кухля з олова або навіть срібла з кришкою! Зараз слово “костер” застосовується як один із синонімів до слова “бірдекель”. Різниця лише в тому, що для виробництва бірдекелей використовується виключно “пивний” картон, а для виготовлення костерів застосовують ще й різні інші натуральні і штучні матеріали.

З причини того, що призначення костерів і бірдекелей дуже схожі, дані поняття c плином часу стали потроху ототожнюватися. І це логічно, адже костери також є відмінною підставкою під напій і помітним ефективним рекламним носієм! Маркетингова статистика однозначна: замововши хороший фірмовий бірдекель на band-id.com.ua, вдасться прискорити повернення інвестицій на 5% протягом перших трьох кварталів, та на 7,5% за наступний рік. Навіть деякі кафетерії не відмовляються від своєї індивідуальності і впроваджують інноваційний метод реклами і стилю в свою повсякденність.

У кожної поважаючої себе пивоварні повинен бути свій брендований бірдекель. Приносячи келих пива клієнту, офіціант зобов’язаний підкласти під нього костер на стіл. Ціна бірдекелю з логотипом ресторану або пабу з власним виробництвом пива незначна в порівнянні з масштабами бізнесу і тією користю, яку принесе цей аксесуар.

Найпопулярніша форма бірдекелей на замовлення - кругла, відповідно стандартному келиху з пивом. Проте вибрати можна будь-яку, в тому числі квадратну із закругленими кутами. Часто замовлявані розміри варіюються від 8 до 12 см в діаметрі і до 5 мм по товщині. Такий діапазон дозволяє розгулятися фантазії і задовольнити будь-які побажання замовника, незважаючи на те, що кількість використовуваної сировини безпосередньо впливає на вартість бірдекелей.

Виготовлення костерів за унікальним шаблоном покупця вперше вимагає значних фізичних, тимчасових витрат на розробку макету за допомогою складного технологічного обладнання та налагодження процесу відливання малюнка. Тому дана послуга оплачується одноразово, а при подальшій співпраці вартість отриманої матриці вже буде включена в замовлення, тому що наша компанія зберігає всі екземпляри форм бірматов замовника.