Водна стихія у вашій домівці: варіанти розміщення акваріумів в інтер’єрі

Акваріум може стати не тільки сприятливим джерелом спокою й умиротворення, а й прекрасним дизайнерським елементом вашого інтер'єру. Важливо враховувати безліч нюансів, як естетичних, так і функціональних.

Гармонійне розміщення в просторі залежить від загальної стилістики, обсягу і типу акваріума, а також функціонального призначення приміщення. За типом розташування в інтер’єрі акваріуми діляться на окремо стоячі і вбудовані. Перші найчастіше мають незначні обсяги, другі - завдяки багатій різноманітності можуть досягати практично будь-яких розмірів.

Вибираючи місце для акваріума, уникайте можливості потрапляння на нього прямих сонячних променів, щоб не допустити поширення зелені на його стінках. Беручи до уваги комфорт рибок, встановлюйте акваріум в місцях вашого щоденного перебування, однак не ставте його в коридорах, біля вхідних дверей або занадто близько до телевізора. А щодо вибору і розведення рибок, і інших представників акваріумної флори і фауни, на сторінках журналу http://aquahome.info ви знайдете відповіді на всі питання.

Вбудований акваріум може бути вмонтований в стіну або спеціально створені для нього меблі. Якщо ви плануєте розташувати його в ніші стіни, необхідно заздалегідь передбачити місце для технічних елементів, що підтримують життєдіяльність акваріума, підведення електроживлення, а також спеціального освітлення.

Ідеальним місцем для акваріума є вітальня, де в залежності від планування ваш вбудований акваріум може стати повноцінним дизайнерським елементом приміщення або приємним доповненням в разі використання невеликого отдельностоящего акваріума.

У разі монтажу акваріума в меблі вся технічна частина ховається в одну з частин шафи - таким чином, до неї буде відкрито постійний доступ. Крім того, подібний варіант може стати ідеальним способом зонування приміщення, де сам акваріум буде проглядатися з усіх боків, - цей метод поділу простору виглядає дуже ефектно.

Вбудований акваріум може розділяти не лише зони однієї кімнати, а й стати частиною стіни, що розмежовує два різних приміщення. Сміливі експерименти дизайнерів показали, що прозора стіна з екзотичними рибками між ванною кімнатою та вітальнею більше не є просто мрією. Вибираючи зону для невеликого окремого акваріума, подбайте про його гармонійне поєднанні з іншими елементами вашого інтер’єру. Чудовим місцем стане відкрита полиця меблів, масивний стіл або комод, де акваріум буде добре проглядатися.

Крім традиційних типів акваріумів існують абсолютно незвичайні інноваційні варіанти виконання та розміщення в інтер’єрі. Так, у вас в будинку може з’явитися акваріум, підвішений до стелі, зроблений у вигляді сходової сходинки, у вигляді столу, комода або навіть умивальника!