Особливості і переваги дверей з масиву

Дверні конструкції, виготовлені з натуральної та якісної деревини, ніколи не втратять своєї актуальності у покупця, що цілком зрозуміло: по естетичності, надійності, довговічності двері з масиву у багато разів перевершують вироби, вироблені з сучасних синтетичних матеріалів.

Ціна на двері з масиву на ринку - максимально висока, але висока вартість конструкцій цілком виправдовується їх відмінними експлуатаційними характеристиками. Купуючи двері з натуральної деревини в цьому магазині дверей, можна не сумніватися в тому, що виріб прослужить бездоганно довгі роки і стане відмінною прикрасою інтер’єру будинку або квартири. До речі, саме зараз компанія DMDoors пропонує зі скнижкою 5% чудові оригінальні моделі власного виробництва, виконані з масиву вільхи, дуба і ясена. 

Особливості виробництва та переваги дверей з масиву

Матеріалом для виробництва дерев’яних дверних конструкцій виступає масив різних деревних порід - листяних і хвойних. Нерідко в дверному виробництві використовуються цінні породи, які мають унікальну природну текстуру - мербау, горіх, бук, ясен. Двері з масиву цінних порід - це не тільки корисна і функціональна конструкція, але і справжній витвір мистецтва, який виготовляється вручну. Ручна робота завжди цінується вище, ніж заводське штампування, тому вартість на двері з масиву перевищує в кілька разів ціну пустотілих полотен, обклеєних шпоном.

Дверні полотна з натурального дерева мають цілу низку переваг, про які варто розповісти докладно:

- 100% натуральність. Дерево - природний екологічний матеріал і при виробництві конструкцій не використовуються хімічні і синтетичні розчини і склади.

- Відмінні показники тепло і шумоізоляції. У приміщення «закритому» дверима з масиву не проникне ні пронизливий протяг, ні дратівливий вуличний шум.

- Стійкість до дії чинників зовнішнього середовища і механічного зносу.

- Двері з натурального дерева мають здатність до вологообміну, який абсолютно відсутній у аналогів з синтетичних матеріалів.

- По естетичності двері з масиву також важко порівняти з недорогими дверима з МДФ, ДВП або пластику. Дерев’яні двері виглядають в інтер’єрі елегантно і благородно, вписуються практично в будь-який стиль.

Єдиний мінус дверей з масиву - висока ціна. Але витрати на придбання дверей з натурального дерева в повній мірі окупаються перевагами, які були описані вище.

Породи, що йдуть на виробництво дверей з масиву

Як зазначалося вище, на виробництво дверних конструкцій з масиву йдуть різні деревні породи, і експлуатаційні характеристики готового виробу багато в чому залежатимуть від фізичних властивостей природної сировини.

Найбюджетніший варіант, який можна знайти в магазинах - це двері з соснового масиву. Сосна має цікаву природну текстуру і конструкції з неї виходять гарними, естетичними, але соснова деревина - м’яка і активно вбирає вологу із зовнішнього середовища, з цієї причини двері з цієї породи не рекомендується встановлювати в приміщеннях, в яких спостерігаються постійні температурні перепади і коливання рівня вологості.

За доступною ціною можна придбати двері з горіха або вільхи. Ці породи цінуються за унікальний природний візерунок, красу відтінку натуральної деревини. Конструкції з горіха або вільхи можуть прикрасити собою будь-який інтер’єр, але вільха відрізняється більшою вологостійкістю, а тому конструкції з неї можуть бути встановлені і в кухні, і у ванній кімнаті.

Горіх стійкістю до вологості «похвалитися» не може, тому горіхові двері частіше вибираються для установки в спальнях і вітальнях.

Популярним матеріалом для виробництва дверей є ясен. Деревина ясена відрізняється не тільки красою текстури, а й еластичністю, пружністю. Ці якості деревини дозволяють виготовляти з неї двері найскладнішої форми, які до того ж будуть здатні витримати серйозні експлуатаційні навантаження. Ясеневі двері дорожчі за двері з сосни, зате такі двері можна встановлювати ​​в абсолютно будь-якому приміщенні будинку.

Найдорожчі варіанти - двері з бука та дуба. Ці деревні породи відрізняються твердістю, високою щільністю, цікавою вишуканою структурою матеріалу. Букові і дубові двері здатні служити десятиліттями, що не втрачаючи корисної функціональності і зовнішньої привабливості.