Як вибрати адвоката у кримінальних справах

Громадяни України мають гарантоване конституцією право на кваліфіковану допомогу адвоката, в тому числі, якщо мова йде про кримінальні справи. Тому, якщо порушено кримінальну справу, або такий варіант розвитку подій можливий, громадянин має право вибрати адвоката. Будь-яка людина, якій пред'явлено обвинувачення у кримінальній справі, затриманий, взятий під варту, або викликаний на допит має право на допомогу адвоката у кримінальних справах.

Помилки слідства або суду можуть відбутися щодо будь-якої людини. Іноді і просто відверте свавілля може законослухняного громадянина перетворити в обвинуваченого у кримінальній справі. Крім обґрунтованості обвинувачення, дуже важлива ступінь провини підозрюваного - це має велике значення в суді при винесенні вироку. Тому будь-кому, хто опинився в такій складній ситуації необхідна допомога адвоката.

Обвинувачений або підозрюваний має можливість особисто найняти захисника або йому буде представлений “безкоштовний” адвокат. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом, призначити адвоката можуть суддя, дізнавач або слідчий.

На практиці вирішальне значення має думка представників слідства. Це означає, що призначений безкоштовний адвокат, який повинен Вас захищати у кримінальній справі, насправді, дуже ймовірно, буде допомагати слідчому довести справу до суду. Тобто грати на стороні обвинувачення. Отже, кримінальними справами повинні займатися адвокати, яких громадяни наймають особисто. І якщо вам потрібні грамотні юридичні послуги преміум-класу в Дніпрі, ви завжди зможете звернутись до досвідчених юристів адвокатської компанія YK Law Group.

Як вибрати адвоката у кримінальних справах і не помилитися?

Щоб вибрати хорошого адвоката у кримінальних справах необхідно врахувати, що високий професійний статус адвоката мають велике значення, так як представники слідства відносяться до його підзахисному більш коректно, і можливість свавілля з їхнього боку вкрай важким.

Хороший адвокат - адвокат, що спеціалізується в певній галузі права, а не той, який береться за будь-яку справу. Справжній професіонал, як правило, пропрацював в якійсь одній області не один день. Такий адвокат вивчає практику за обраною категорії не тільки свою, але так само і практику колег, - лише так можна розбиратися в правозастосуванні з відзнакою. Це призводить до отримання юридичного досвіду і виробленні тактики, яку краще застосувати в конкретних справах, з даними суддею і прокурором.

«Універсальний» ж фахівець просто не впорається з такими обсягами інформації. І звичайно, варто сказати, що професійні адвокати мають певні зв’язки. Хоча не прийнято поширюватися про потрібних знайомствах, але в юридичному середовищі вони завжди корисні.

Також, щоб вибрати хорошого адвоката у кримінальних справах, потрібно обов’язково звернути увагу на його підхід до справи. Справжній професіонал при першій же зустрічі уважно слухає клієнта, намагається вникнути в суть справи, задаючи уточнюючі питання.

Грамотний фахівець не повинен обіцяти золоті гори, він попередить про можливі варіанти розвитку ситуації, позначить всі сторони, в тому числі і негативні, розповість про найбільшої ймовірності того чи іншого результату. Крім того, досвідчений адвокат нічого не буде від вас приховувати і пояснить свої подальші дії неюридичних, доступною мовою. Якщо адвокат при першій вашій зустрічі говорить про 100-відсоткової гарантії виграшу справи, то варто подумати, перш ніж укладати договір на надання адвокатських послуг такого фахівця. Хороший адвокат може порадити іншого надійного фахівця, якщо сам не може допомогти з якоюсь справою.