Fortnite визнали найуспішнішою грою в історії

Згідно з даними дослідницької компанії Sensor Tower, що займається вивченням мобільних ігор, Fortnite від студії Epic Games стала найуспішнішою грою в історії App Store. Проект всього за 326 днів заробив понад 500 мільйонів доларів.

Всім шанувальникам культової франшизи пропонуємо купити MORTAL KOMBAT 11 PS4 на сайті gamescollection.com.ua. Вас очікує захоплюючий сюжет, неперевершена реалістична графіка, що гарантує масу незабутніх вражень і феєричних емоцій!

Fortnite для iOS запустили 15 березня минулого року, а в серпні з’явилася версія для Android. І якщо користувачі Google Play «занесли» Epic Games близько 100 тисяч доларів за весь час, то власники мобільних пристроїв від Apple робили чисту виручку для розробників на суму близько 1.5 млн доларів на добу!

І мобільні пристрої, звичайно, не єдиний заробіток творців Fortnite - ця гра доступна на більшість існуючих платформ, включаючи ПК, смартфон і ігрові консолі. Ще минулої осені кількість активних користувачів перевалило за 200 мільйонів, а на сьогоднішній день наближається до показника в 250 мільйонів чоловік.

Як Fortnite перетворилася в одну з найпопулярніших ігор

Мало хто міг подумати, що проект від Epic Games стане тим, чим він став. Спочатку це була гра про те, як команда людей днем ​​досліджує світ, збирає ресурси і зміцнює будівлі, а вночі відбивається від монстрів. Вважалося, що саме будівництво має привернути увагу потенційних покупців Fortnite. Приблизно в той же час популярність PUBG росла як на дріжджах. Тому Epic Games зробила свою королівську битву, взявши за основу Fortnite: движок, моделі об’єктів і персонажів, механіку будівництва і боїв і цілий ряд інших речей. І успіх не забарився!

Вже скоро про нового конкурента PUBG знали всі, хто більш-менш знайомий з ігровою індустрією. Спершу Fortnite була надто сирою і походила на зібрану на коліні модифікацію, але вона стрімко набирала форму і ставала схожа на повноцінний проект.

В результаті розробник вирішив закрити одну зі своїх основних ігор, Paragon, і зосередився на Fortnite. У лютому остання обігнала PUBG за кількістю одночасно граючих користувачів - 3,4 мільйона чоловік.

Взагалі, Жанр Fortnite зародився навіть не в ігровий або кіноіндустрії, а в художній літературі. У 1999 році японець Косюна Такамі випустив книгу «Королівська битва», в якій викрадених школярів відправляють на безлюдний острів і змушують вбивати один одного, поки в живих не залишиться тільки один. При цьому бідолахам доводиться постійно міняти дислокацію, щоб не вибухнув закріплений на шиї браслет з вибухівкою.

У 2000 році книгу екранізував Кіндзі Фукасаку. Фільм виявився успішним, отримав кілька премій і потрапив на перше місце в списку кращих кінокартин на думку Квентіна Тарантіно, що вийшли після 1992 року. Пізніше ідея використовувалася і в інших фільмах, наприклад в «Голодних іграх».

В ігровій індустрії жанр королівської битви став по-справжньому популярний лише в 2017 році, коли вийшла гра PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Хоча варто відзначити, що інші проекти в цьому жанрі виходили і раніше.