Чай матча латте - новий модний гастрономічний тренд

Забудьте про каву - новий фаворит наймодніших людей планети (зірок, блогерів, світських персонажів) виглядає дуже фотогенічно, а також є справжнім дивом для вашого здоров'я. Зустрічайте - «матча латте», зелений напій з густою піною, який виглядає як кава з біо-добавками, але по суті є найкориснішим чаєм у світі!

Якщо ви подивіться фотозвіти з Тижнів моди, то виявите, що всі Інста-діячі та зірки стрітстайла буквально збожеволіли на цьому напої: без стаканчика матча латте в руці публікувалося рідкісне фото. До речі, його подають не як чай, а як каву - в стаканчиках або кавових філіжанках. Саме тому зелений японський чай матча так бадьоро йде на винос - take away життєво необхідний цього модному продукту, щоб піти «в народ».

Якщо ви думаєте, що модний зараз чай матча тільки в Токіо і на Манхеттені, то ви помиляєтеся. Його інтенсивно замовляють в інтернет-магазині oshop.ua, а ще тут є велике різноманіття ексклюзивних сувенірів з Японії і Кореї, які стануть чудовим подарунком для близьких та друзів!

Звідки почався такий ажіотаж навколо матчу латте? Колись Гвінет Пелтроу, адепт здорового способу життя, розповіла про нього в інтерв’ю - і напій веганів набув широкої популярності в США. З’ясувалося, що він бадьорить не гірше кави, а за своїми цілющими властивостями не має аналогів. Судіть самі:

Профілактика раку

Велика кількість антиоксидантів надає протидію розвитку онкологічних захворювань. Ризик захворіти на рак стає набагато нижчим, як і ймовірність розвитку захворювань серця. В цьому чаї присутні поліфеноли, сполуки, що запобігають появі раку молочної залози, раку простати і раку сечового міхура.

Продовження молодості

Уникнути старіння неможливо, але можна підтримувати свій організм в молодому стані якомога довше, в тому числі і шкіру, саме по її стані визначається візуальний вік людини. Антиоксиданти в чаї матчу борються із запаленнями і окисними процесами в організмі, а також роблять шкіру більш стійкою до впливу ультрафіолету, зменшуючи шкоду від фотостаріння.

Посилення імунітету

Особливі сполуки катехіни захищають організм від антигенів, тобто працюють так само, як антибіотики, але без побічних ефектів. Звичка пити зелений чай матча кожен день буде сприяти зміцненню імунітету і загального здоров’я. Вживання напою допомагає організму краще засвоювати кальцій, калій, залізо, рослинні і тваринні білки.

Очищення організму

Детоксикація потрібна кожній людині, особливо тим, хто прагне схуднути. Для безпечного очищення не потрібно вдаватися до препаратів і добавок, натуральний чай поставить в організм хлорофіл, який забезпечить природне очищення. Організм буде позбавлений не тільки від токсинів, але і від солей важких металів.

Поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту

Такою перевагою не володіє жоден з видів чаю, тільки матча, він підтримує здоров’я травної системи. Активна відсіч кишкових інфекцій - це захист від утворення пухлин в кишечнику. Для позбавлення від проблем по частині шлунково-кишкового тракту сушене листя чаю не тільки заварюють, але і перетирають, а потім додають в страви.

Підвищення рівня енергії

Не кожна людина може собі дозволити спати щоночі положені вісім годин, при цьому протягом робочого дня потрібно бути активним і енергійним. Спроби підбадьоритися за допомогою кави і інших напоїв, що містять кофеїн має безліч побічних дій і протипоказань. У чаї матча присутня одна з форм кофеїну з іншими властивостями, це теофілін, він буде діяти так швидко, як кава, але забезпечить енергією на тривалий термін, не менше чотирьох годин після вживання однієї чашки.

Контроль над холестерином

Більшість людей вживають продукти з високим вмістом натрію і насичених жирів, багато хто не обмежує себе у вживанні цих продуктів. З цієї причини майже у кожної людини підвищений рівень шкідливих ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) і знижений вміст корисних ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ). В матча містяться сапоніни, ці речовини активно знижують рівень ЛПНЩ і підвищують рівень ліпопротеїдів високої щільності. Сапоніни працюють всередині кишечника, не допускаючи всмоктування холестерину, що надходить з їжі.