Навіщо сайту потрібна пошукова оптимізація

Якісний і розкручений інтернет-ресурс в сучасному світі не менш важливий для бізнесу, як затребувані товари або послуги, грамотне управління або здатність конкурувати. В інтернет-маркетингу існує ціла галузь, яка займається просуванням сайту, тобто робить Ваш інтернет-ресурс не тільки зручним, корисним і цікавим, але також унікальним і популярним.

Один із способів зробити Ваш сайт «видимим» і часто відвідуваним - це пошукова оптимізація або SEO (Search Engines Optimization). Чому ж SEO-послуги сьогодні так затребувані? Чому все більше і більше представників малого, середнього та великого бізнесу обирають SEO-просування для того, щоб зміцнити свої позиції на ринку і своєчасно інформувати постійних та потенційних клієнтів? Вичерпні відповіді на ці і інші питання дасть SEO блог seoblog.com.ua, а ми ж в загальному розглянемо особливості і переваги даної технології.

Пошукова оптимізація - це система складних і різноманітних заходів, мета яких, по суті, одна: сайт Вашої компанії або інтернет-магазину повинен постійно займати найвищі позиції в пошукових системах при видачі по запитах користувачів. При пошуку інформації через пошукові системи ми рідко переходимо навіть на другу сторінку, обмежуючись, найчастіше, першою десяткою «пошукового чарту».

Пошукова оптимізація дозволяє Вашим потенційним клієнтам і покупцям «бачити» Вас відразу. Відомо, що на сьогоднішній день більше 80% користувачів вітчизняного інтернету шукають практично будь-яку інформацію через Google. Саме тому ця пошукова система - та область інтернет-простору, на якому важливо заявити про існування Вашого сайту.

Головне завдання будь-якого професійного просування або оптимізації веб-ресурсу, особливо комерційних підприємств, полягає в тому, щоб перетворити простого користувача інтернету в реального клієнта, в тому, щоб Ваш сайт зумів заволодіти увагою випадкового відвідувача і перетворити його в майбутньому в постійного покупця.

Пошукова оптимізація, по суті, будучи рекламою ресурсу в мережі, все ж вигідно відрізняється від інших видів інтернет-реклами (банери, текстові блоки, контекстна реклама) і від медійної реклами, яка переживає сьогодні цілком зрозумілу кризу.

Ніщо так не дратує, як несвоєчасна, недоречна і агресивно заявлена реклама. Грамотно проведена оптимізація сайту ненав’язливо, адресно і своєчасно пропонує відвідувачам інтернету саме ті товари і послуги, які вони шукають самі. Пошуковий сервіс пропонує користувачам комфортний вибір, а висока топ-позиція в запитах пошукового порталу забезпечує у потенційному клієнту психологічну схильність до комерційної дії і підсвідому впевненість в успішності, надійності і професіоналізмі цієї компанії.

Крім того, SEO-просування дешевше багатьох інших рекламних послуг, як в інтернеті, так і поза мережею. І хоча видимі результати пошукової оптимізації сайту більш віддалені в часі, в порівнянні з дешевою і простий рекламою, комерційна віддача SEO-просування довготривала, реальна і порівнянна з витраченим бюджетом.

Таким чином, пошукова оптимізація Вашого інтернет-ресурсу в умілих руках фахівця стає ефективним і економічно виправданим інструментом реалізації створених Вами товарів і послуг.