Віртуальна сонячна електростанція з’явиться в Лос-Анджелесі

Влада Лос-Анджелеса має намір побудувати віртуальну сонячну електростанцію на заміну трьом традиційним, повідомляє видання Trend. Як зазначається, віртуальна електростанція на відміну від традиційної, являє собою мережу сонячних панелей, які використовуються домогосподарствами поряд з накопичувачами енергії. Всією цією мережею керує комунальне господарство.

“Ми маємо намір покінчити із залежністю від викопного палива. Будемо використовувати технології завтрашнього дня і приділяти пріоритетну увагу відновлюваній енергетиці”, - наводяться в публікації слова мера Лос-Анджелеса Еріка Гарсетті.

За його словами, Департамент водопостачання та енергетики Лос-Анджелеса ліквідує три електростанції для поступового переходу на 100% - ну поновлювану енергію.

Віртуальна станція являє собою високотехнологічну систему, вона збирає електроенергію відразу від декількох виробників і споживачів, фактично “керуючи” поведінкою як виробників, так і споживачів. Виробниками виступлять сонячні панелі, які широко використовуються в Лос-Анджелесі. Мета віртуальної електростанції в тому, щоб інтегрувати велику кількість установок на відновлюваній енергії та узагальнити їх виробництво.

Крім того, торговці електроенергією на віртуальній електростанції можуть використовувати дані в реальному часі для поліпшення прогнозування та торгівлі поновлюваними джерелами енергії. В результаті віртуальні електростанції поступово набувають роль традиційних електростанцій - продають свою продукцію на оптових ринках і беруть на себе відповідальність за збалансовану мережу.

У будь-якого жителя Австралії, наприклад, у якого на даху оселі встановлені сонячні панелі, є можливість генерувати достатню кількість енергії для всього будинку в перебігу дня. Але якщо він виробив електрики більше або менше, ніж йому необхідно, то він може продати або купити її в іншої домашньої австралійської електростанції.

Перша масштабна станція запущена в Південній Австралії, уряд уклав договір про створення віртуальної електростанції в 2017 році. Вона дозволила знизити вартість електроенергії для кінцевого споживача на 30%.

На сайті https://solar-tech.com.ua/solar-electricity/solar-panels/ ви зможете вигідно замовити сонячні батареї, а також інше ефективне обладнання для реалізації різноманітних проектів відновлювальної енергетики.