Користь занять карате для дитини

Ви хочете, щоб ваш малюк ріс здоровим, міцним, мав хорошу пам'ять і був слухняним? Хочете, щоб міг постояти за себе і захиститися? Яку ж секцію вибрати, щоб вона поєднувала в собі справжній «чоловічий» спорт і це не було травмонебезпечно?

Ідеальним варіантом стане карате. Тренування дає прекрасну можливість вашій дитині зміцнити своє здоров’я, допомагає виховати силу духу і направити часом надмірну енергію в потрібне русло.

Користь карате для дитини

Заняття цим видом спорту допомагають систематично розвивати дітей як фізично, так і духовно. Взагалі, тренування діляться в процентуальному співвідношенні на бойове мистецтво, фізичну підготовку і духовний розвиток.

Карате - це вид східного єдиноборства в сукупності з розтяжкою, загартовуванням, розвитком пам’яті, уважності, дисципліною. Займаючись карате ваша дитина стане швидкою, витривалою, спритною і впевненою у собі. Тренування в різновіковому колективі вчать поважати старших спортсменів, більш молодші діти переймають «досвід» і техніку більш старших бійців.

У той же час тренування займуть все дозвілля вашої дитини, тим самим зменшать негативний вплив вулиці і комп’ютера. Таким чином за допомогою занять карате кожен стає більш рухливим і гнучким. Поліпшується загальний стан організму і координація. Діти вчаться правильній техніці дихання, що також плідно позначається на здоров’ї.

Щодо характеру бійців, які відкрили для себе карате, точно можна сказати, що у них з’являється впевненість у собі, лідерські якості, вміння долати страх перед труднощами і протистояти шкідливим звичкам.

Карате не розвиває агресивність! Навпаки, вчить тримати під контролем свої емоції і амбіції. Догма карате - виховання сильного і міцного духу. Боєць повинен вміти перебороти себе і свої слабкості, труднощі та перешкоди на тренуваннях і в житті. Систематичні заняття в клубі сприяють подолати лінь, стреси, напругу. Вони заряджають енергією, дають впевненість і загартовують дух. Карате - це східна філософія в сукупності з суворою дисципліною. Постійна зміна різних вправ, емоційне розвантаження і ігрова частина роблять тренування незабутніми та цікавими.

До речі, в інтернет-магазині smai.com.ua ви зможете пояс WKF купити, а також все необхідне для заняття карате, і іншими видами спорту.

Карате для дітей дошкільного віку

У дітей дошкільного віку дуже висока потреба в активному русі. Саме тому так важливо дати дитині на даному етапі розвитку можливість займатися спортом і розвиватися фізично. Для кожного з батьків та й для дитини самої є дуже складним етап адаптації в школі. Заняття карате допоможуть вашому чаду навчитися елементарним навикам самооборони і полегшать звикання до нового шкільного середовища. Цей фактор є важливим в умовах сучасного життя. З перших занять в клубі ваша дитина навчиться долати сором’язливість, стане більш уважним і буде в змозі протистояти негативному тиску з боку однолітків.

Тривалість занять

Зазвичай групи займаються по 90 хвилин 2-3 рази на тиждень. Інтенсивність занять і оптимальний час дозволяють плідно розподілити навантаження так, щоб дитина без перевтоми засвоїла потрібну інформацію. Очікуваний результат може бути забезпечений тільки регулярним відвідуванням тренувань.

І ще про карате ... Дитина знаходиться постійно в стадії розвитку і зростання. На тренуваннях навантаження розподіляться рівномірно і відповідно до віку, не перевищуючи допустимих норм. Карате надає як фізичне, так і психологічне вплив на людину. Правильна постава, вміння контролювати руху, відмінна фізична форма - все це дають регулярні заняття карате.

Беззаперечним є і психологічний вплив карате. Авторитет тренера вчить дитину повазі до старших, шляхом визнання досвіду, а не ґрунтується на страху. Підпорядкування і приниження - це різні поняття. Виховуючи повагу до оточуючих, карате вчить поважати себе.