Металопластикові вікна: особливості конструкції, переваги, тонкощі вибору

Металопластикові вікна - сучасні конструкції для скління отворів в будинках, квартирах, офісах, магазинах і різних інших житлових і нежитлових приміщеннях. Щирока область застосування вікон пов'язана з високими характеристиками самого пластику, функціональністю склопакетів і фурнітури, можливістю виготовлення виробів різних розмірів і конфігурацій, простотою догляду та установки.

І якщо раніше такі конструкції виготовлялись суто з профілю, фурнітури, і інших комплектуючих закордонного походження (VEKA, REHAU, і інші), то тепер і вітчизняний виробник пропонує гідну альтернативу. Зокрема на сайті http://adisem.com.ua/ ви дізнаєтесь про діяльність заводу «АДІСЕМ», що з 1995 року виробляє якісні вікна, двері і інші конструкції з металопластикових і алюмінієвих профільних систем, склопакети, фасадне скіння, підвіконня, відливи.

Металопластикові вікна відрізняються від простих пластикових тим, що при їх виготовленні ПВХ-профіль армується металевим каркасом. В результаті рама набуває додаткових технічних характеристик. Навіть при нагріванні на сонці металопластикове вікно не деформується, фурнітура працює справно протягом усього терміну експлуатації склопакета. Ще однією особливістю є можливість виготовляти вікна будь-яких конфігурацій (коло, овал, арка), а не тільки прямокутної форми.

Переваги металопластикових вікон

Армовані конфігурації гарантують повну герметичність приміщення, відрізняються високою якістю і мають цілий ряд переваг:

- Відмінні ізоляційні показники. Завдяки високій герметичності, багатокамерному профілю і сучасному склопакету вікна ефективно захищають приміщення від шуму, пилу, холоду, спеки.

- Довговічність. При правильній експлуатації вікна зможуть повноцінно функціонувати 40-50 років.

- Різноманітність конструкцій. Металопластикові вікна бувають різних конфігурацій, можуть мати різну комплектацію і доповнюватися необхідними опціями.

- Стійкість до навантажень і негативних факторів середовища. ПВХ-профілі характеризуються хорошими конструкційними властивостями і стійкістю до сонячного світла, дощу, снігу.

- Зручність експлуатації. Віконні системи не потребують періодичного підфарбовування і утепленні. Вироби прості в догляді.

- Естетичність. Завдяки сучасним технологіям вікна можуть бути виготовлені в різних конфігураціях, пофарбовані в будь-який колір.

Як правильно вибрати металопластикові вікна?

Особливу увагу при виборі віконної системи потрібно звернути на товщину і матеріал армованого каркаса. Бажано, щоб він був виготовлений з оцинкованої сталі товщиною не менше 1,5 мм. Такий виріб дозволить знизити негативний корозійний вплив. Часто використовують чорний метал, який в процесі експлуатації починає іржавіти і залишати сліди на профілі.

Зазвичай в квартирах і будинках встановлюють прості пластикові вікна. Якщо потрібна підвищена міцність і надійність конструкцій, то має сенс віддати перевагу металопластиковим виробам. Такі конструкції відрізняються довговічністю. Їх використання актуально в складних кліматичних умовах, які характеризуються суворими морозами і високими динамічними навантаженнями.