Ароматичні свічки: неповторна атмосфера релаксу у вашій домівці

Їх гіпнотичне полум'я і звабливий аромат створює неперевершену атмосферу інтиму, релаксу і умиротворення, вони - чудовий антураж для щирої неквапливої бесіди, чи медитації. Ароматичні свічки - така ж важлива частина особистого простору, як і улюблені аромати, а значить, вибирати їх потрібно з почуттям-толком-розстановкою. Ну і зі знанням справи, звичайно.

Найважливіше, на що варто звернути увагу при виборі свічки - з чого вона зроблена. Незважаючи на те, що достовірних досліджень на цей рахунок поки немає, все ж можна сказати, що краще віддавати перевагу натуральним компонентам. Так, свічки з воску кращі, ніж свічки з парафіну. Чому так категорично? Тому що парафін - це нафтопродукт, при нагріванні він виділяє токсичні речовини бензол і толуол, а ми вдихаємо їх протягом декількох годин. Тому вибирайте натуральні воски: соєвий, рослинний, кокосовий, абрикосовий і навіть бджолиний.

До слова, на сайті https://teplocandle.com/ ви зможете замовити оригінальні з чудовим ароматом свічки, виготовлені з найкращого французького соєвого воску. Вони абсолютно безпечні для людини при нагріванні і мають цілу низку додаткових плюсів:

- гіпоалергенні

- безпечні для дітей

- насичений запах: для того, щоб відчути аромат натуральної свічки, не обов’язково запалювати її. Просто відкрийте кришку і аромат поступово розкриється, заповнюючи собою простір будинку

- натуральні аромасвічки економічні, вони горять від 30 до 90 годин і прогорають рівномірно

Як вибрати аромат

Звичайно, перш за все варто орієнтуватися на свій смак. Але є кілька правил, які допоможуть вибрати правильний запах.

- Аромат не повинен суперечити загальному дизайну і призначенню приміщення, тому перед покупкою варто визначитися, в якій зоні вашого будинку буде стояти свічка. Це допоможе зрозуміти, чи не буде він вступати в суперечку з іншими запахами, наприклад, на кухні.

- є «нейтральні аромати»: вони відрізняються легким і ненав’язливим звучанням, найчастіше основні ноти в таких композиціях квіткові.

- якщо протягом дня вам не вистачає бадьорості, то зверніть увагу на цитрусові, хвойні і ментолові запахи. Такі аромати стимулюють активність і найкраще підходять для робочого простору. Купувати такий аромат в спальню не рекомендується, так як він може стати причиною поганого сну. Але, якщо ви великий шанувальник цієї групи ароматів і хочете придбати його в якості основної композиції, вибирайте їх в поєднанні з квітковими / рослинними / фруктовими нотами.

Тонкощі використання

Здавалося б, немає нічого складного в тому, щоб користуватися свічкою. Але все ж є 3 правила, які позбавлять вас від розчарувань після покупки свічки.

- не задувайте свічку. Коли вогонь гасне, ще якийсь час гніт продовжує тліти, поширюючи дим і неприємний запах, який здатний повністю зіпсувати відчуття від аромату щойно горілої свічки. Щоб цього уникнути, накрийте свічку кришечкою: вона перекриє доступ кисню і вогонь згасне сам собою.

- обов’язково зрізайте прогорілу і почорнілу частину гнотика. Наступного разу, коли ви запалите свічку, то відразу почуєте її аромат, а не неприємний запах згорілої бавовни. Навіть якщо у вас немає спеціального триммера, скористайтеся звичайними ножицями: зі свічок в неглибокому склянці вони цілком впораються.

- ці правила стосуються й свічок з дерев’яним гнітом. До речі, гніт з 100% бавовни і дерева - це два варіанти безпечних серцевин для свічок. Перед покупкою нової свічки обов’язково переконайтеся, що в тканинний гніт не вплетені тонкі нитки свинцю. Його використовують виробники для того, щоб зробити гніт більш жорстким.