Чи варто купувати біткоіни в 2019 році

2018-й був непростим роком для біткоїна і всього криптовалютного ринку. Збитки змусили багатьох інвесторів приймати важкі рішення: коли продавати біткоіни, і чи варто купувати їх зараз?

Втім, більшість експертів впевнені, що 2019 й - дуже вдалий час для покупки біткоіна, а дізнатись більше, де найвигідніше можна придбати цю криптовалюту за долари, чи гривні ви зможете на сервісі buybank.io.

Крім того, що поточні ціни надають можливість для його придбання, є ще кілька вагомих причин.

Біткоіни на порозі прийняття

Популярність першої криптовалюти зростає, навіть незважаючи на зниження її вартості, яке спостерігалося протягом двох останніх місяців минулого року. Протягом 2018 го число користувачів криптогаманців збільшилося на 10 млн. Це свідчить про те, що люди як і раніше не втратили інтерес до «цифрового золота».

Крім того, у багатьох країнах, наприклад в Чилі, Перу, Колумбії та інших, обсяг торгівлі біткоінів значно виріс.

Взагалі, те, що відбувається в світі криптовалют явно претендує на міні-революцію, потенціал якої не до кінця зрозумілий сьогодні навіть найактивнішим гравцям цього ринку. Його капіталізація сьогодні становить 80 млрд доларів, а щоденний обсяг торгів - 4-5 млрд.

Настають законодавчі зміни

Законодавча невизначеність щодо криптовалют - один з тих факторів, які штовхають ціну вниз. Однак останнім часом уряди багатьох країн, в тому числі України, все частіше говорять про швидке введення системи регулювання крипторинку. На сьогоднішній день стає очевидним, що прийняття відповідних законів буде корисним для цифрової індустрії і інвесторів.

Уолл-стріт розглядає можливість торгівлі біткоінами

Нова платформа Bakkt, що належить компаніям Fidelity, Nasdaq і міжконтинентальній біржі (ICE), спровокує велику кількість фірм з Уолл-стріт до початку торгівлі біткоінами. Крім того, в майбутньому майданчик планує надати пропозицію платіжних сервісів на основі цифрових валют.

Девелопери вдосконалюють біткоіни

Розробники першої криптовалюти не припиняють роботу над її удосконаленням. Зокрема, над підвищенням масштабованості, додаванням смарт-контрактів, а також поліпшенням функцій конфіденційності.

У 2018 році були випущені Liquid Network і Lightning Network, що також говорить про успіхи, досягнуті розробниками.

Біткоіни досягає нових вершин кожен раз після падіння

Якщо поглянути на графіки руху ціни біткоіна, можна побачити, що після падіння завжди слід зростання. Часто перша криптовалюта перевершує свої максимуми. Не виключено, що і в цей раз станеться точно так же.