5 переваг бетонних басейнів

В останні роки все частіше на заміських ділянках, і всередині будинків встановлюють композитні, збірні, акрилові басейни, а от якісний бетонний басейн далеко не кожному клієнту по кишені.

Звичайно, у порівнянні з іншими басейнами, бетонний варіант коштує на порядок дорожче, проте крім вартості,  по всіх інших показниках бетонний басейн повністю поперевершує своїх “родичів”. Якщо ви в курсі всіх цих переваг, і бажаєте реалізувати цю задумку, по посиланню https://stroy-bassein.com.ua/chasha-iz-betona/ ви можете по найкращій вартості замовити будівництво бетонного басейну від компанії “СтройБассейн”.

А тепер про основні переваги цих конструкцій

Довговічність

Термін служби бетонного басейну від 50 років і більше, це стільки ж, скільки складе термін служби вашого будинку. Жоден з перерахованих вище басейнів не прослужить вам і п’ятої частини цього терміну.

Облицювання

Тільки бетонний басейн можливо облицювати мозаїкою, яка на відміну від плівки не втрачає свій зовнішній вигляд, а про термін служби і говорити не доводиться. Тому плівкове покриття і вважається, економ класом. Крім того через 5-10 років, через тріщини в швах плівки, починає просочуватися вода, що загрожує підтопленням технічного приміщення, і заміною обладнання.

Дуже часто чаша басейну є продовженням дизайнерської задумки оформлення приміщення басейну в цілому, з мозаїкою це зробити легко, так як вибір мозаїки величезний, вибір же плівки мізерний, всього 4-5 видів, і всі або блакитні, або зеленувато-блакитні.

Ексклюзивність

Крім бетонних басейнів, для всіх інших, це слово просто не може бути застосовано. Побудувати басейн переливного типу, можна тільки з бетону. Вбудована протитечія, гідромасаж, гейзер можливо встановити тільки в бетонний басейн. Зав’язати плиту перекриття з опорною консоллю чаші басейну можна тільки з бетонним басейном, тому що у інших басейнів опорної консолі просто бути не може через слабке несуче навантаження.

Практичність

Так як найчастіше обладнання фільтрації і насоси стоять в технічних приміщеннях під чашею басейну, при цьому видаючи мало приємні шуми, у бетонного басейну шумоізоляція буде набагато вищою, ніж у інших басейнів, і працюючого обладнання буде майже не чутно, тоді як у збірного басейну, мало того що буде чути шум роботи насоса, так ще й буде відчуватися вібрація, що, погодьтеся, дуже неприємно.

Про красу і зручність в технічному приміщенні можна просто забути, тому що при монтажі бетонного басейну застосовуються тверді труби ПВХ, які кріпляться власниками до чаші басейну і абсолютно не заважають. Всі інші басейни монтуються гнучким ПВХ, і за відсутністю можливості кріплення на металевій або пластиковій поверхні просто лежать на підлозі, і як правило по найкоротшому шляху від форсунок і скиммера до насоса.

Якщо вам потрібен вуличний недорогий басейн економ класу на 5-10 років, мабуть є сенс побудувати композитний або збірний басейн. Якщо ж вам потрібен довговічний, ексклюзивний, практичний басейн в будинку, то бетонна конструкція - саме, те, що вам потрібно. У будь-якому випадку вибирати вам, але перш ніж приймати рішення краще все ж проконсультуватися з фахівцем.