Мінітрактор: основні критерії вибору

Мінітрактор необхідний для роботи у власному господарстві. Його застосування допустимо в різні сезони року. Взимку він може розчистити сніг, навесні - підготувати поле для посіву, а влітку придатний для сінокосу.

Однак більш конкретні завдання у всіх фермерів відрізняються, тому підбирати міні-трактор слід за певними критеріями, і якщо ви з ними визначитеся, то тут зможете підібрати найбільш підходящу саме для ваших конкретних цілей модель мінітрактора відомого бренду SHIFENG. Китайська компанія Шифенг вийшла на ринок малогабаритної сільськогосподарської техніки в 1993 році і за час успішного функціонування випустила десятки моделей легких маневрених вантажівок, комбайнів і тракторів. Обсяги річного виробництва техніки перевищують 300 000 одиниць. Вироби Shifeng Group Co. LTD представлена в 50-ти країнах світу, а з кожним роком присутність компанії на світовому ринку тільки зростає за рахунок нових партнерів у всіх куточках земної кулі.

За якими основними параметрами вибрати мінітрактор

Залежно від цілей, вибираємо мінітрактор за розміром. Перш за все, важлива вага техніки. Чим важча машина, тим більше складний грунт можна їй обробити. Найбільш універсальними вважаються міні-трактори вагою в районі однієї тони.

Потужність техніки повинна відповідати обсягу передбачуваних робіт. Міні-трактор, що працює на основі 16 кінських сил цілком придатний для роботи на невеликій ділянці, але повноцінна робота з землею вимагає від техніки не менше 20 к.с. Краще купувати техніку з невеликим запасом потужності. Звернути увагу потрібно на співвідношення ваги до потужності минитрактора. Мінітрактор, вага якого розраховується з показників 50 кг до 1 кінської сили - найбільш оптимальний варіант.

Комплектація мінітрактора

Коли ми вибираємо мінітрактор, очевидно на що звернути увагу в першу чергу. Але крім потужності і ваги слід розглядати і інші показники. Найзручнішим для використання буде той трактор, який оснащений максимальним числом функціональних деталей. Слід звернути увагу на наявність:

- вала відбору потужності;
- гідропідсилювача керма;
- касетного механізму;
- гідравлічних клапанів.

Без даних опцій управління технікою буде вкрай некомфортним. Крім них можуть знадобитися кабіна, яка опалюється, повний привід.

Важливий фактор - наявність додаткового обладнання. Слід чітко визначитися, яке навісне обладнання необхідно для роботи, і вибирати відповідну техніку. Додаткові показники, які стануть в нагоді для вибору минитрактора, як правило, пов’язані з ціною. Наявність більш дешевої техніки дозволяє здійснити необхідну покупку навіть фермерам і власникам землі, обмеженим в засобах. Тому варто звернути увагу на таких виробників.

Неодмінно варто звернути увагу на можливість сервісного обслуговування тракторів, тому що ця техніка вимагає підвищеної уваги. Гарантія на мінітрактор повинна бути обов’язково, на це теж слід звернути увагу при покупці.