Вибір безпечних сонцезахисних окулярів: на що звертати увагу?

Основним призначенням сонцезахисних окулярів є не прикраса, а захист ваших очей від ультрафіолетових променів, які здатні завдати колосальної шкоди. Саме з цієї причини до питання вибору даного аксесуара варто підходити дуже відповідально.

Взагалі, найкращим варіантом з точки зору безпеки, функціональності, довговічності і естетики стане покупка оргигінальних брендових моделей. Але, погодьтесь, далеко не кожен зможе дозволити собі заплатити кілька тисяч гривень за таку елітну річ. Вихід є - високоякісна копія оригінального виробу, для прикладу, репліки DG, що можна по вигідній оптовій ціні замовити на https://sun-market.in.ua/brand/dg, до найдрібніших деталей повторює дизайн, створена на тому ж обладнанні і з тих же матеріалів, що і оригінал.

Вартість репліки в кілька разів менше оригіналу. Це пояснюється тим, що репліка поставляється безпосередньо від виробника, а не через офіційного дистриб’ютора, до вартості якого апріорі закладена робота команди дизайнерів, маркетингова складова, ціна за бренд. Більшість популярних брендових товарів мають свої репліки і сонцезахисні окуляри не виняток.

Основні критерії вибору якісних сонцезахисних окулярів

Для того щоб правильно вибрати сонцезахисні окуляри, необхідно врахувати те, що далеко не всі лінзи можуть відфільтрувати ультрафіолетові промені. І купуючи неякісні окуляри, ви навіть більше ризикуєте нашкодити своїм очам, ніж захистити їх від негативного впливу сонця.

Лінзи в сучасних сонцезахисних окулярах можуть бути виготовлені з пластику або скла. Відразу варто відзначити, що лінзи зі скла досить важкі, а тому постійно перебуваючи на сонці, носіння окулярів зі скляними лінзами буде лише мукою. До того ж, такі лінзи вимагають дуже дбайливого ставлення, оскільки є крихкими, і, наприклад, при необережних пляжних іграх в волейбол можуть розбитися, а осколки можуть серйозно поранити ваші очі.

Переважно окуляри випускаються з пластиковими лінзами. Вони відрізняються невеликою вагою, завдяки чому їх носіння не доставляє ніякого дискомфорту, є безпечними і відмінно справляються з функцією захисту ваших очей від ультрафіолетових променів. Найбільш якісними вважаються лінзи з мінерального скла, вони забезпечують 100% захисту, а також лінзи з полікарбонату або нейлону, які захищають очі на 90%. Ступінь надійності сонцезахисних окулярів можна побачити на наклейці на лінзі або на етикетці.

Колір лінз сонцезахисних окулярів грає особливо важливе значення в захисті ваших очей від сонячних променів. При виборі кольору лінз, в першу чергу необхідно керуватися не модою, а здоров’ям і комфортом. Наприклад, стильні рожеві, блакитні і бузкові лінзи хоч і виглядають ефектно, але зовсім не корисні для ваших очей, оскільки вони занадто спотворюють колірне сприйняття. Лінзи синього кольору провокують розширення зіниць, за рахунок чого в ваші очі потрапить ще більше ультрафіолету, ніж, якби ви зовсім не надягали окуляри.

Найбільш ефективними вважаються темно-сірі і темно-зелені лінзи. Перші зовсім не порушують сприйняття кольору і відмінно справляються з фільтрацією випромінювання, а другі хоч трохи і спотворюють сприйняття кольорів, але прекрасно фільтрують більшість ультрафіолетових променів, надійно захищаючи ваші очі.

Для водіїв кращим варіантом будуть сонцезахисні окуляри з жовтими лінзами: вони збільшують контрастність, в деякому роді «висвітлюють» простір в похмуру погоду і надійно захищають очі.