Весняний догляд за волоссям: поради і кращі відновлюючі маски

Зимові перевантаження для волосся найближчим часом зміняться неабиякими випробуваннями літньою спекою. Яким чином відновити після холодів здоровий вигляд локонів, зробити шевелюру більш розкішною і сильною напередодні періоду спекотних відпусток, і далеко не завжди прихильного до жіночої краси сонця?

Головні правила “любові” до волосся

Основи залишаються незмінними. Дайте волоссю перепочинок, відмовившись від гарячого укладання. Якщо на те, щоб висушити волосся природним шляхом, катастрофічно не вистачає часу, то придбайте нарешті фен з холодним повітрям. Сушіть волосся на відстані мінімум 20-30 см від волосся, користуйтеся захисною косметикою для укладання. Такий віск для волосся знайти не легко, а ось спреї випускають багато косметичних компаній.
 
Гаряча вода при митті голови також сушить волосся, а холодна підсилює роботу сальних залоз, що вкрай несприятливо позначається на зовнішньому вигляді волосся. Тому обполіскуйте волосся прохолодною, але не холодною водою. Якщо практикуєте обливання холодною водою для зміцнення імунітету і бадьорості, то обов’язково надягайте шапочку на голову. У догляді за волоссям ваш основний вибір - якісна косметика для волосся з зволожуючими компонентами, а тут https://sharmbeauty.ua/ її можна придбати по найкращій вартості

Запишіться на сеанси масажу шкіри голови, подружіться з дарсонвалем.

Рекомендовані салонні процедури для догляду за волоссям у весняний період це, перш за все, кератинування (кератнове випрямлення волосся) і ламінування або манікюр для волосся. Обидві процедури істотно освіжають і омолоджують волосся, підліковують його, захищають від зовнішніх впливів, спрощують догляд (волосся стає більш слухняним, легше розчісується). Ефект кератинування тримається до 12 тижнів (вистачить на всю весну), а ось ламінування 4-6 тижнів. Якщо локони виглядають сильно потерпілими і у вас є супутні проблеми (свербіж, сильна лупа, випадання волосся), то саме в міжсезоння варто відвідати лікаря-трихолога, який допоможе підібрати професійну лікувальну косметику та пропише потрібні процедури.
 
У березні / початку квітня не варто радикально змінювати колір волосся, робити хімії і вдаватися до інших стресових процедур. В кінці весни / початку літа обов’язково поновіть стрижку-зачіску, це додасть волоссю сил. Ви здивуєтеся, наскільки швидко воно почне відростати - оновлене і куди більш ефектне!

Весняні маски для волосся

Професіонали по догляду за волоссям з компонентів домашніх весняних масок особливо виділяють оливкову олію, мед і білок яйця. У профілактичних цілях для відновлення сил і зовнішнього вигляду вашої шевелюри до народних засобів досить звертатися 1-2 рази в тиждень, в решту часу ваш вірний друг - професійна косметика для догляду за волоссям.
 
1. Маски для нормального волосся. Візьміть по 2 столові ложки цибулевого соку, реп’яхової олії і меду. Ретельно змішавши компоненти, втирайте маску в коріння волосся. Утепліть голову рушником або плівкою. Маску вимивають за допомогою шампуню через годину після нанесення.

Незвичайно корисний лосьйон, що підсилює блиск волосся, можна приготувати, взявши чайну ложку лимонного соку і 50 мл горілки. Наносіть його на волосся, плануючи провести день вдома.
 
2. Маски для пошкодженого, сухого і ламкого волосся. Беремо по 3 чайні ложки касторової і реп’яхової олії, додаємо в суміш 6 чайних ложок лимонного соку. Тримати на волоссі таку маску, утепливши голову, можна до двох годин.
 
Візьміть 2-3 скибочки житнього хліба, подрібніть, залийте гарячою, але не киплячою водою. Майбутня маска для волосся повинна настоятися в емальованій закритій каструльці близько 5 годин. Вбийте в кашку яйце (і білок, і жовток), ретельно розмішайте і нанесіть на корені волосся, потім розподіліть по всій довжині, зробіть ковпак, що утеплює. Змивати теплою водою без шампуню через 40-60 хвилин.
 
3. Маски для жирного волосся. Крупно порізану айву, очищену від насіння, на повільному вогні кип’ятять у склянці води 5-7 хвилин. Охолоджений відвар проціджують і втирають в шкіру голови за годину до миття волосся.
 
По-справжньому весняну, зміцнюючу коріння лосьйон-маску для волосся жирного типу можна приготувати на основі березового соку. На дві склянки березового соку і склянку горілки беруть столову ложку негустого меду і чайну ложку кухонної солі. Суміш настоюється в темній пляшці протягом 10 днів. Лосьйон маску наносять на коріння і волосся за 2 години до миття голови. При змиванні скористайтеся шампунем для вашого типу волосся і обполосніть голову підкисленою водою.