4 ознаки ідеальної піци

По-справжньому смачна їжа вимагає до себе серйозного ставлення. На що звернути увагу, як вибрати, із чим подати і як сервірувати - все це має величезне значення.

Коли вперше тісто намазали соусом і додали начинки для ситності і смаку - достеменно не відомо. Деякі історики стверджують, що піца прийшла з Палестини - там коржик з підозріло знайомою назвою «піццеа» існував задовго до того, як римські легіонери змогли його розкуштувати, а потім, повернувшись на батьківщину, відтворити і класичну купольну піч, і сам рецепт.

Інші історики з не меншим запалом в інтонаціях заявляють, що палестинці, м’яко кажучи, запозичили рецепт у древніх греків, які пекли плоский хліб з козячим сиром і зеленню і пригощали ним мало не самого Зевса разом з іншими олімпійськими богами. Однак саме Рим, Італія дали світу ту піцу, до якої всі ми звикли і любимо.

Рецептів піци безліч. Одні вважаються класичними, наприклад «Маргарита», хоч і з’явилася вона лише в XVII столітті, разом з помідорами, інші - модними і сучасними.

Але є основні секрети, знаючи які, можна гарантовано отримати від будь-якої піци максимум задоволення. Не останню роль у цьому відіграє сучасне якісне, функціональне обладнання для піццерій, що пропонується на сайті https://jv-kontakt.com компанії “СП Контакт”. А професіонали діляиться своїми секретами ідеальної піци

Тільки гаряча!

В ідеалі піцу їдять відразу, прямо з печі. Саме тому в італійських піцеріях печі стоять прямо в залі, щоб гостя від божественного смаку і запаху відділяла лише довжина держака лопатки піцейоло. Піца, виділяючи аромати і спокушаючим розплавленим сиром на різнобарв’ї начинки, з’являється на столі під захоплені подихи - і всі щасливі!

Якщо ж замовляти піцу в службі доставки - вибирати потрібно не тільки за якістю, але і за часом, за який її вам довезуть. Розігріта піца - це вже далеко не так смачно.

Якісні інгредієнти

Навіть якщо піца гаряча, дуже важливо, щоб всі інгредієнти в ній були належної якості. На жаль, у багатьох піцерій нині з’являється бажання заощадити: «Ну нічого, візьмемо сир простіший, шинку дешевшу, часи-то нині які - зрозуміють!»

Не зрозуміють і не пробачать, просто перестануть замовляти тут - і почнуть замовляти там.

Єдиний спосіб зробити піцу на своєму столі кращою - не пробачати очевидної халтури і перестати замовляти за звичкою. Щось не подобається - пробуйте в іншій піцерії. В результаті залишаться найкращі.

Поєднання смаків

У прагненні залучити покупця легко перейти межу розумного. Так з’являються піци, в яких, як у вінегреті, перемішано величезна кількість всього. Піца з 12 видами фрикадельок «Тефтелькіне подвір’я», чікен-піца «50 відтінків пташника» з індичкою, куркою, качкою та гусаком - все це приклади такого жанру. В результаті всі смаки розпливаються, і відчути щось конкретне позитивно неможливо.

Головних інгредієнтів не може бути багато. Тут, як в оркестрі, є солісти - і всі інші, що підкреслюють і допомагають, що створюють фон, на якому блищить прима. Тільки так можна створити по-справжньому правильні поєднання, які не тільки приємні, але і надихнуть на звершення.

Правильне співвідношення тіста і начинки, поєднання текстур

По суті піца - золотий перетин, в ній все повинно бути ідеально. Кожен шматок - як частина одкровення. Скоринка береже внутрішній світ, основа створює легким тестом відчуття, а начинка - враження і яскравість смаку. Якщо щось вибивається із загальної картини - виходить не піца, а ватрушка з сиром і предмет глузувань.