Робота в Digital Marketing: особливості, і огляд основних спеціальностей

Успішні люди по всьому світу мають спільну особливість: вони вибрали справою життя серйозне захоплення або хобі. Сьогодні багато хто не мислить життя без інтернету, і тому все більш привабливою стає робота в Digital медіа та рекламі.

Digital Marketing - один з найперспективніших напрямів, де сьогодні є робота і ростуть зарплати. Це просування продукту або послуги за допомогою різних цифрових каналів: соціальні медіа, email, пошуковиків, сайтів, додатків та ін.

Для молодих фахівців, що бажають працювати в маркетингу, але ще визначаються з конкретною спеціалізацією своєї діяльності, нижче подаємо поради засновника великого індійського маркетингового агентства Brand Metasis Хабіба Махмуді. А якщо ви, ознайомившись з цими рекомендаціями остаточно визначитеся зі своєю спеціалізацією, вашій увазі перспективні digital-вакансии  від компанії GREAT PRO - SMM-менеджера, графічного дизайнера, менеджера з продажу.

Почнемо з того, що робота в Digital маркетингу має ряд переваг

- Digital Marketing - це молода індустрія, молоді фахівці.

- Неформальна обстановка Digital - агентств і департаментів дозволить вам відразу відчути себе в своїй тарілці. Формальності необхідно дотримуватися тільки Account-менеджерам і відділу з розвитку бізнесу, так як вони безперервно контактують з клієнтами.

- Максимально спрощені комунікації всередині організації.

- Ви завжди можете поговорити з вашим керівником, обговорити останні тренди з приятелем із сусіднього відділу, побажати успішної операції генеральному директору.

- Ви перетворюєте хобі на професію! Пам’ятайте, як батьки Вам говорили, щоб Ви вимкнули комп’ютер і зайнялися чимось корисним? Що ж, настав час розплати. Готуйтеся жити у віртуальному світі, де і знаходяться всі ресурси і можливості роботи в Digital Marketing!

- Творіть! У вас хороший слух? Ви вмієте малювати? Добре пишете? Ваш мелодійний голос заворожує колег? Терміново біжіть до продакшн-команди, запишіть вірусний ролик, створіть інфографіку з дизайнером або поділіться унікальним контентом з SMM-фахівцями.

Основні напрямки Digital маркетингу

- Пошукова оптимізація. Нема фільму, який би ми подивилися, чи ресторану, який би ми відвідали, заздалегідь не “порадившись” з Google або іншим пошуковиком. Вони стали незамінною частиною нашого повсякденного життя. SEO - процес просування сайту, блогу або порталу шляхом оптимізації, що збільшує видимість в результатах видачі пошукової системи. Коли ви гуглити що-небудь, перші результати пошуку - швидше за все, робота хорошого SEO.

- Мобільний маркетинг (Mobile Marketing). Продукт або послуга просувається за допомогою мобільних каналів: SMS, MMS, додатки і т.д. За останні 5 років кількість користувачів смартфонів феноменально зросла. Якщо ви один з них, відкрийте «store» або Googlemarket і побачите приклади мобільного маркетингу.

- SMM. Social Media Marketing або Маркетинг в соціальних медіа - процес взаємин з аудиторією в соціальних мережах для посилення іміджу бренду, залучення необхідного трафіку, визначення потреб цільової аудиторії і її мотивування за допомогою контенту. Якщо для вас не складає труднощів залучити безліч «лайків» і «репостів», ви напевне повинні спробувати себе в SMM.

- Pay Per Click (англ. “Платити за клік”) Marketing. Реклама, яку ви бачите в телефоні, планшеті або комп’ютері, є результатом маркетингової стратегії Pay Per Click, також відомої, як SEM (Search Engine Marketing) .При даної моделі рекламщики платять власникові майданчиків за кожен клік на їх рекламний продукт.

- Ігровий Маркетинг (Digital Games Marketing). Хто не любить вбити час, обганяючи ворогів і борючись з драконом? Божевілля навколо ігор - помітний тренд, і має не тільки розважальну підгрунтя. Компанії інвестують в розробку ігор та ігрових додатків тонни «золотих монеток». Якщо ви любите гри і з креативом у вас все в порядку, то ви теж можете відкрити для себе новий рівень маркетингу, повний успіху і задоволення.

Ким можна працювати в DigitalMarketing?

Якою б не була ваша спеціалізація, ви завжди можете заявити про себе в індустрії. Головне, вміти конвертувати свої таланти і сильні сторони в прибуток. Нижче коротка довідка про основні вакансії в світі Digital маркетингу.

- Digital-стратег (Digital Srtategist). Роль Digital-стратега - в концептуалізації, розробці та застосуванні ефективних маркетингових програм і перспективних бізнес напрямків для існуючих клієнтів. Ця позиція вимагає глибоких знань всіх цифрових платформ і рішень укупі з умінням розробляти, формувати і презентувати стратегії.

- Web-розробники мають особливе значення в будь-якому Digital агентстві. Технічна і зовнішня частини будь-якої програми або сайту - їх пряма турбота.

- Графічний дизайнер - це креативна опора агентства. Їх справа - розробка дизайну, який буде найбільш прийнятний, і викличе позитивний відгук у аудиторії. Графічні дизайнери працюють з сайтами, додатками, електронними книгами, екранами, банерами, рекламою, медійними продуктами і будь-якими іншими інструментами, які вимагають креативного підходу.

- SEO. Коли клієнтові необхідно бачити свій сайт в перших рядках пошукових систем, перші до кого він звертається - це SEO-фахівці. Ці співробітники відповідають за оптимізацію сайту в рамках загальної стратегії просування. Вони повинні розуміти специфіку та завдання бізнесу.

- Копірайтер / Контент-менеджер. Це співробітники, які відповідають за весь концепт і втілення ідеї, будь то маленький пост в мережах або повноцінна медіакампанія.

- Account Manager. Він служить мостом між компанією і клієнтом. Як клієнтоорієнтований фахівець в сфері Digital, аккаунт менеджер займається плануванням і «доставкою» маркетингових рішень клієнтам. Ці фахівці працюють в тісній зв’язці з відділом з розвитку бізнесу і креативними продюсерами.