Нюанси вибору покривала для спальні

Такий спальний аксесуар як покривало в одному випадку здатне стати виразною домінантою для вашого ложа, а в іншому - нейтральним фоном. На перший погляд вибір здається простим, втім це лише до початків пошуку.

Розкішні шовкові драпірування, цікавенькі клаптеві накидки, заспокійливі пастельні кольори чи кричущі дороговартісні принти - кожен з них по-своєму доречний і красивий, втім, котрий найбільше підійде саме вашій спальні? Дійсно, вибір цього спального аксесуару зараз величезний, погляньте лише ось тут shop-comfort.com.ua/116-pokryvala на чудовий асортимент, представлений в інтернет-магазині  «Мир домашнего уюта»™, такого різноманіття, кольорів, принтів, фактур, матеріалів ви рідко де знайдете! А додайте до цього найвищу якість і помірковані ціни - реально вигідна покупка!

Задля вірного вибору покривала для ліжка, слід враховувати наступні чинники

Правильний колірний підбір і нюанси поєднання?

Взагалі, при бідборі кольорів слід враховувати наступні концептуальні моменти.

- З урахуванням загальної інтер’єрної концепції. Це поширений і ефектний підхід - ви можете вибрати тон, що переважає в інтер’єрі, або ж близький до нього колір, відповідний головній ідеї. Відтінками-компаньйонами для коричневого вважаються бежевий і персиковий, для синього - блакитний і бірюзовий, для зеленого - колір оливок або м’яти.

- Колір покривала може підбиратися до стін, проте в цьому випадку не варто повністю дублювати відтінки, щоб уникнути безликості інтер’єру. Так, для монохромних стін вибирається текстиль того ж тону, але з вираженим візерунком, а під шпалери з малюнком підбирається таке покривало, щоб воно дублювала колір малюнка.

- Тон покривала комбінується з відтінком меблевих фасадів. Це непоганий і не нудний прийом, тим більше, що ви можете підібрати відтінок покривала під колір деревини або в тон меблевої оббивки.

Правила відповідності стилю

Спальня може бути реалізована в різних стилях, і для кожного з них є свої моделі покривав:

- якщо ви обираєте класику, то для такої спальні найкраще підійдуть лаконічні, стримані щодо кольору варіанти покривал. Доречним тут буде балдахін, що гарантує спальні вишукану елегантність.

- арт-деко, або ж бароко - це стилі з акцентом на розкіш, а тому для реалізації таких інтер’єрних рішень потрібні будуть відповідні тканини, і оздоблювальні елементи: хутро, оксамит і інші матеріали, що характеризуються важкою фактурою, насичені яскраві кольори, багато мереживних елементів, бахрома;

- для мінімалістичних спалень підбирають відповідні текстильні аксесуари з чітко акцентованою фактуру, допускаються прості геометричні принти;

- спальні в кантрі-стилі добре пасуватиме різнобарвне клаптикове покривало;

- квіткові принти в ніжних кремових і пастельних відтінках - ідеальний варіант для шанувальників провансу, або ж такого нині популярного стилю, як шеббі-шик.

Якому матеріалу віддати перевагу?

Найголовніший критерій вибору матеріалу - безпека. У спальні доречні тільки якісні, гіпоалергенні матерії, що легко витримують прання і довговічні.

Найпоширеніші тканини для пошиття покривал - це:

- хутро - натуральне або штучне, чудовий, довговічний, практичний і розкішний варіант;

- віскоза - м’яка матерія з хорошою світлостійкістю (але врахуйте, що таке покривало трохи сяде при пранні, так що придбайте виріб «із запасом»);

- шовк - багатий, стильний, приємний на дотик матеріал, однак він швидко мнеться, втрачає колір під дією сонячних променів і вимагає делікатної, найкраще ручного прання;

- фліс вважається практичним і недорогим, він легко переться в машинці і довго зберігає привабливий зовнішній вигляд, але підібрати під нього відповідні штори може бути проблематично.

Великою популярністю користуються також сумішеві тканини, в складі яких присутні волокна різних типів. Так, бавовна з льоном вважаються неймовірно довговічними, але швидко мнуться і погано розгладжуються. Тканина «шовк + льон» втратить свою м’якість після першого ж прання, а «хлопок + поліестер» міцна і світлостійка, але не надто приємна на дотик.