Фактори, що потрібно враховувати при виборі сонячних панелей

Як і в будь-якому іншому товарі, Ви можете маневрувати вибираючи між ціною і якістю. Якість сонячних панелей в першу чергу обумовлює термін служби.

Здійснюючи покупку і вибираючи бюджетні або відверто дешеві варіанти, будьте готові, що такі сонячні панелі не прослужать вам тривалий період, адже купуючи дешеву продукцію, Ви швидше за все придбаєте модулі з полікристалічного або аморфного кремнію, ресурс яких набагато менший, ніж у інших типів сонячних батарей. Різниця також буде в ККД і швидкості зносу матеріалів - герметиків.

Якщо вам потрібно дійсно якісна, надійна і ефективна сонячна електростанція для дому, варто звертатися до перевірених постачальників, яким по праву вважається компанія “Энергетична Альтернатива”, котра з 2008 року успішно займається проектуванням і установкою сонячних електростанцій як приватного, так і промислового рівня, реалізацією сонячних панелей, і іншого обладнання.

Як вибрати сонячні батареї

Які сонячні батареї кращі? Однозначної відповіді на це питання немає. Завжди доводиться вибирати між якимись факторами, тому ця стаття спрямована на те, щоб розглянути основні чинники надійності і довговічності сонячних батарей, а також їх рівню електроеффектівності.

1. Як було сказано вище, в основному термін служби батарей ґрунтується на якості герметизуючих матеріалів, тому обов’язково дізнайтеся у виробника якісні чи матеріали використовуються в панелях.

2. Запам’ятайте, що монокремнієві панелі видають чи не найпотужніший рівень ККД на ринку - до 20%. Разом з тим монокристалічна структура батарей - стійка до впливів навколишнього середовища, звичайно якщо виробництво було виконано відповідно до норм і стандартів. Знову-таки, купуючи сонячні панелі для будинку, вибирайте відомих, брендових виробників. Саме таке обладнання пропонує компанія “Энергетична Альтернатива”.

3. Також є мультикристалічні кремнієві сонячні панелі. Це ті ж аморфні батареї, тому не переплутайте з монокристаллическими. Або ж полікристалічні.

4. Дуже важливий момент з приводу роботи полікристалічних батарей. Напевно, Ви знаєте як виглядають садові ліхтарики, які встановлюють уздовж доріжок? Такі, з маленькою сонячною панелькою на кришці. Так ось, нормальної роботи таких ліхтарів вистачає від сили на один сезон. Батарея настільки швидко зношується, що кожен сезон працює все менше і менше. Тому будьте уважні купуючи полікристалічні батареї, не чекайте що за привабливо дешевим прайсом, Ви отримаєте якість. Хоч як це прикро, але так не буває.

5. Говорячи про профіль батареї, потрібно згадати про те, що по суті сонячний модуль - це свого роду вітрило. Тому дуже важлива товщина і матеріал профілю. Також важливо яким чином він закріплений. Звертайте увагу, яку конструкцію має профіль, це повинен бути надійний несучий елемент з жорсткими ребрами. В іншому випадку, ваші панелі не витримають першого більш-менш серйозного вітру. Будьте уважні, адже виробник намагається економити на чому тільки можна і не можна.

6. Також дізнайтеся про несуче скло. Воно повинно бути з ламінуванням і при цьому не просто тримаються на якомусь “чудо клеї” просто поверх профілів, але вставлено в паз, всередину профілю, на герметик. Також важливий момент, що кремнієві пластини дуже тендітні, а значить єдина надія на жорсткість конструкції - це саме несе скло. При цьому, як правило, відремонтувати погнуті батареї неможливо. Так що не скупіться на панелі з надійним несучим склом.

7. Особливу важливу роль в конструкції грає фактура скла. Все дуже просто: на склі, під ламінуванням розташовуються фотоелементи, для того щоб вичавити максимальний ККД з панелей, необхідно текстуроване скло. Адже гладке буде просто відбивати прямі сонячні промені, втім як і розсіяні. У той час, як низькорефлекторне скло, збирає випромінювання сонця в себе, не відбиваючи при цьому промені. Таким чином, звернувши увагу на правильність вибору скла для сонячних батарей, Ви можете підвищити ККД до 15%. Тому на питання яку сонячну батарею купити, Ви знаєте відповідь, якщо мова йде про скло. До речі, завдяки правильному вибору фактури скла, ККД підвищується і при похмурій погоді.

8. Ціна за загартоване скло, звичайно, вища, зате це додасть ще більше надійності для ваших сонячних панелей. Крім цього, таке скло буде менше важити, а значить дах (якщо планується розташування там), буде під меншим навантаженням.