Інтер’єр 2019: цьогорічні тенденції дизайну

Нещодавно в Кельні відбулася щорічна міжнародна виставка інтер'єрів The international Furniture and interiors fair або як зазвичай її називають IMM Cologne. Після закінчення виставки, можна сміливо підбивати підсумки, складаючи рейтинг стилів, в яких експерти рекомендують оформляти свої будинки в 2019 році.

Але, потрібно завжди пам’ятати, що крім тенденцій, завжди потрібно враховувати свої внутрішні побажання. Не потрібно сліпо проектувати інтер’єр виключно згідно сучасних віянь, адже тоді ваш будинок перетвориться на бездушний музей, в якому вам буде не дуже затишно.

Пам’ятайте, що тренди, які задають дизайнери, це лише русло в якому вони допомагають нам рухатися. Якщо проаналізувати роботу дизайнера, то можна вловити той факт, що хороший дизайнер інтер’єру є відмінним психологом. Адже віддавши в роботу свій будинок такого фахівця, ви повністю довіряєте йому, а він в свою чергу повинен добре відчувати ваші побажання. Креативні спеціалісти компанії CIVILLY здатні реалізувати будь-яку вашу дизайнерську задумку, будь-то вибуховий неординарний інтер'єр квартири для молодої сім'ї у стилі хай-тек, чи стриману класику для консервативного клієнта.

Але, якщо вже сталося так, що ви не можете знайти таку людину і роль дизайнера інтер’єру доведеться виконувати вам, тоді наступні поради будуть вам до речі. На основі виставки IMM Cologne можна виділили декілька головних напрямків при оформленні домашнього інтер’єру.

Мінімалістичний

Особливості в 2019 році: білий колір, смугасті візерунки, хромована обробка. Якщо ви любите сучасні форми, графічні рішення, але не любите яскраву колірну гамму і ваш девіз “Чим менше, тим краще”, тоді ця стилістика саме для вас. Цього року рекомендується використовувати скло, сталь, мармур, бетон і сучасні технології.

Романтичний

Особливості в 2019 році: червоний і бордовий кольори, оксамит і синель, м’які форми 70-х. Ця стилістика в інтер’єрі відмінно підійде чутливим особистостям і любителям округлих форм з м’якою текстурою. Романтика добре підходить цінителям комфорту, затишку і червоного кольору в різних відтінках. До того ж, червоний колір відмінно буде поєднуватися з рожевим, блакитним і коричневим відтінками.

Мандрівний

Особливості в 2019 році: флористичні шпалери, кулясті форми, золото, зелень. Даний варіант ідеально підходить особистостям, які часто шукають пригоди, нові знайомства і працюють над розширенням свого кругозору. У будинку повинно бути багато живих визнав і рослин, в тому числі тропічних.

Бохо

В моду знову повертається епоха хіпі. Яскраві різнокольорові принти, індійські мотиви та етнічні елементи декору уособлюють дух свободи. Естетика бохо в інтер’єрі припускає використання натуральних матеріалів, відмова від пластика і синтетики. У всьому повинна відчуватися любов до природи. Найлегше це реалізувати на прикладі текстильних елементів, а також меблевої атрибутики.

Принцип Relax / Recharge

Вищезгаданий принцип передбачає повне занурення в обрану палітру кольору. Його тотальна присутність на стінах, стельових і підлогових покриттях доповниться відповідної забарвленням меблів. Дизайнери будуть використовувати метод градієнта і омбре для отримання гармонійного колірного балансу. Різні комбінації відтінків одного спектра спрямовані на формування «правильного» зорового сприйняття.