Сфери застосування, та переваги алюмінієвого листа

Головне призначення алюмінієвого листа - це виготовлення дверних і віконних блоків. Його можна зустріти на найрізноманітніших будівлях і конструкціях, наприклад, на перекриттях, підлогах, фасадах будівель, морських спорудах, каркасах, вітражах, сходинках, дахах і так далі.

Листи, виготовлені з алюмінію, є довговічний, легкий і зручний у використанні матеріал. Невелика вага таких виробів дозволяє з легкістю облицьовувати навіть багатоповерхові будівлі. По терміну служби алюмінієвий лист можна порівняти з аналогічним виробом з міді. Навіть найдешевший матеріал здатний прослужити як мінімум 50 років.

Лист алюмінієвий, який можна замовити на сайті stali.com.ua прекрасно протистоїть впливу промислових викидів, морських бризів і сонячного випромінювання. Завдяки антикорозійній стійкості він не вимагає будь-якої додаткової обробки або фарбування. З метою підвищення рівня звукоізоляції виробники виготовляють так звані двошарові алюмінієві листи, між якими розміщується досить щільний прошарок з піни.

Ще одна популярна сфера застосування алюмінієвих листів - це фасадна обробка. Сайдинг з них дозволяє в короткі терміни і недорого поліпшити зовнішній вигляд будь-якого житлового або виробничого будинку.

Різновиди

На сьогодні розрізняють чотири типи алюмінієвих листів:

1. Перфоровані. Вони можуть мати різні типи перфорації, наприклад, щілиновидну, трикутну, квадратну, круглу і так далі. Головна сфера застосування перфорованих алюмінієвих листів - це виробництво шумоглушників, решіток воздуховодов, обладнання для торгових закладів, меблів, вентиляторів і рекламних табличок.

2. Рифлені. Їм властива наявність матової шорсткої поверхні, яка має об’ємний малюнок. Рифлені алюмінієві листи виступають в якості ефективного протиковзного покриття, а також привабливого декоративного елемента. Вони незамінні при ремонті і складанні транспортних засобів. Ще одна сфера застосування рифлених алюмінієвих листів - це виробництво хімічних товарів і харчових продуктів.

3. Профільовані. Це одна з популярних різновидів сучасного профнастилу. Головні переваги алюмінієвого профнастилу - це чудові експлуатаційні властивості, привабливий зовнішній вигляд і невелика вага.

Найчастіше його застосовують в якості покрівельного покриття, що пояснюється наявністю у нього високих технічних показників. Ще одна важлива перевага алюмінієвого профнастилу - це антикорозійна стійкість, що забезпечується наявністю на його поверхні захисної оксидної плівки.

4. Дюралюмінієві. Під поняттям «дюралюміній» мається на увазі сплав на основі алюмінію, що володіє відмінною міцністю. Основними його легируючими елементами є марганець, магній і мідь.

Дюралюмінієві листи застосовуються при виготовленні швидкісних поїздів, високоміцних каркасів, літаків та іншої машинобудівної продукції. Широке використання такого матеріалу пояснюється наявністю у нього більш високих характеристик міцності, ніж у звичайних алюмінієвих листів.