Рулонний газон: зелений килимок з доставкою додому

Багато дачників і власники приватних будинків замислюються про облаштування на присадибній території газону. В даному випадку можна як самостійно засіяти ділянку травою, так і укласти вже готові дернові килимки, які мають масу переваг. Поговоримо детальніше про вибір такого рулонного газону, його укладання і необхідний подальший догляд.

Дернові газонні килимки вирощуються з сортових трав, які закріплюється на сітчастої міцній основі. Сучасні технології виробництва таких газонів дозволяють істотно спростити життя домовласникам, які отримали можливість з мінімальними витратами облаштувати на присадибної території красиву галявину.

Домовласникові необхідно буде підготувати правильну основу, укласти газонні килимки, і буквально через кілька тижнів буде видно перший результат.

Переваги рулонного газону

Якщо говорити про переваги даної технології облаштування галявини, то можемо виділити наступні:

-Універсальність використання.
- Простота укладання газону.
- Спрощений догляд.
- Перший результат видно буквально через кілька тижнів.

Звичайно ж, йдеться мова про хорошої якості посадковий матеріал. Де його придбати? По посиланню купить рулонный газон в Киеве ви дізнаєтесь про діяльність компанії «Українські газони», яка є членом Міжнародної Ассоціації виробників готового газону, а це вже про багато що говорить! Саме тут ви зможете по доступній вартості замовити найкращу рулонну траву різного класу (у тому числі і з укладкою), вирощену по унікальній технології, що забезпечує чудовий вигляд покриття, його довговічність і невибагливість у процесі догляду.

Підготовчі роботи

Підготовка ділянки починається з видалення сміття та розчищення ґрунту. Слід перекопати ділянку вручну або за допомогою відповідних культиваторів, видаливши коріння багаторічних бур’янів. Пам’ятайте, що в подальшому боротися з бур’янами буде вкрай складно, тому якості обробки грунту слід приділити належну увагу.

Рулонні газони погано переносять сильно зволожені ґрунти, тому при наявності грунту з великим вмістом вологи слід виконати якісний дренаж. Для цього засипають гравійно-піщану подушку, яка трамбується, вирівнюється і виводиться в один рівень. Поверхню слід утрамбувати саморобним катком або віброплитою.

На грунтах, в яких переважає глина, потрібно зробити піщану подушку товщиною близько 10 сантиметрів. Така подушка ретельно утрамбовується і поверх неї здійснюється укладання трав’яного дерна. На глиняному грунті галявина буде рости дуже повільно, саме тому потрібно зробити відповідні подушки з піску або різного родючого грунту, що поліпшить водний баланс.

Покупка рулонної трави

Купуючи зелений килим газон, слід звернути увагу на наступне:

- Відсутність в газоні бур’янів.
- Трава повинна рости рівномірно, без плям і залисин.
- У зрізаного пласта повинна бути однакова товщина.
- Трава повинна бути міцно закріплена на основі.

Укладання рулонного матеріалу

Садити рулонний газон можна навесні, влітку і в першій половині осені. Килимки акуратно розгортають і укладають рівними рядами на підготовлену основу. Після укладання першого ряду слід злегка утрамбувати покладений пласт, що дозволить забезпечити якісний контакт трави з грунтом. Однак перестаратися з утрамбовкою не слід, так як можна розчавити коріння і пошкодити ніжну траву.

Щоб виключити співпадіння поперечних швів першу пластину наступного ряду слід стелити коротше стандартної довжини. Сусідні ряди повинні щільно примикати один до одного, а максимально допустимі зазори не перевищуювати двох сантиметра. В іншому випадку з’являться певні складності з ростом трави, а ваша вирощена галявина втратить свій зовнішній вигляд. Наявні шви можна акуратно засипати грунтовою родючої сумішшю. Відразу після посадки проводять легкий полив, після чого залишають постеленний галявину в спокої на тиждень, що необхідно для вкорінення рослин.

Безпосередньо укладання газонної трави в рулонах не представляє будь-якої особливої ​​складності. На ділянці площею в 10-12 соток можна виконати всю роботу буквально за п’ять-шість годин. Для цього не потрібно використовувати будь-яку важку техніку, а саме укладання може бути виконана домовласником вручну з використанням підручних садових пристосувань і інструментів.