4 види страхування, які потрібні для захисту вашого бізнесу

З того моменту, коли підприємець починає власний бізнес, він наражається на певні ризики. Кожне підприємство потребує страхування майна та відповідальності, особливо коли випрацюєте не вдома. Тому до вибору комерційного страхування треба підходити виважено. Адже в умовах економічної нестабільності кожен малий бізнес ризикує бути знищеним, перш ніж отримає шанс піднятися на ноги.
Ілюстрація. Підприємства можуть сьогодні застрахувати свої активи та відповідальність, щоб убезпечити себе від можливих

На щастя, підприємства можуть сьогодні застрахувати свої активи та відповідальність, щоб убезпечити себе від можливих ризиків. Сьогодні ми розглянемо ті види страхування, які стануть у пригоді будь-якому бізнесу.

Страхування майна. Страхування майна підприємства покриває всі фінансові витрати, пов’язані з пошкодженням або знищенням вашої комерційної власності. Уклавши угоду зі страховою компанією, ви можете захистити:

  • офіс чи складське приміщення;
  • меблі та обладнання;
  • комп’ютерну та оргтехніку;
  • документи;
  • сировину;
  • продукцію;
  • транспортні засоби;
  • механізми;
  • інвентар;
  • внутрішні комунікації.

Таким чином, комерційне страхування підійде для сфери послуг та роздрібної торгівлі. Хоча жодна із запропонованих програм страхування не може убезпечити від усіх можливих ризиків. Тому перш ніж придбати поліс, варто розглянути його умови в індивідуальному порядку. Ви можете внести в страхову угоду не лише майнові об’єкти, а й передбачити усі можливі ризики:

  • пожежа;
  • вибух;
  • стихійне лихо: удар блискавки, повінь, ураган, землетрус, зсуви ґрунту;
  • падіння літальних апаратів (при наявності);
  • протиправні дії третіх осіб;
  • зовнішнє та внутрішнє пошкодження будівель і споруд.

Крім того, можна передбачити наїзд наземного транспорту на застраховане майно або дію ударної хвилі надзвукового авіасудна.

Автострахування. Якщо підприємство використовує службовий транспорт, то він має бути застрахований. Таким чином, компанія може убезпечити себе від фінансових збитків у разі аварії. Крім того, важливо захистити підприємство від витрат, які можуть бути пов’язані з травмами третіх осіб. Якщо співробітники використовують для вашого бізнесу особисті автівки, то їх особиста страховка покриє витрати у разі ДТП.

У випадку необхідності застрахувати комерційний транспорт радимо звернути увагу на автострахування КАСКО. Система дозволяє передбачити усі можливі страхові пригоди як для легкових авто, так і вантажівок, автобусів та іншого рухомого майна. Зокрема ви можете розраховувати на виплати у разі пошкодження транспорту на стоянці або після  неякісно проведеного ремонту на СТО.

Страхування відповідальності

Страхування відповідальності у бізнесі поділяється на декілька идів. Страховою угодою для підприємств можна захистити:

  • відповідальність роботодавця;
  • відповідальність за якість продукції та послуг.

Якщо підприємство у випадку настання кризи не може виплатити заробітну плату своїм працівникам, то страхова компанія може вирішити цю проблему. Крім того, ваші працівники можуть отримати на виробництві травми будь-якого характеру, втратити працездатність. У вкрай тяжких випадках такі ситуації закінчуються інвалідністю або смертю підлеглих. Тому роботодавцю не варто ухилятися від страхування своєї відповідальності.

Страхування відповідальності за якість продукції є обов’язковою умовою, якщо ваше підприємство виробляє товари на продаж. Навіть у разі ретельної перевірки якості своєї продукції ви не можете стовідсотково бути впевненим у тому, що завтра не станете відповідальною стороною у суді. Такий вид страхування спрямований, у першу чергу, на захист бізнесу, причому виплати можуть бути адаптовані для конкретного продукту.

Страхування перерви у господарській діяльності. Такий вид страхування покриє фінансові витрати у разі виникнення надзвичайної ситуації, яка призведе до повного або тимчасового припинення діяльності підприємства. Протягом цього часу ваш бізнес втрачатиме дохід через нездатність вашого персоналу працювати в офісі, виготовляти товари або продавати. Цей вид страхування є особливо актуальним для підприємств, діяльність яких залежить від фізичного місцезнаходження бізнесу. Сюди, наприклад, можна віднести торговельні точки. У такому випадку страховик компенсує втрату доходу протягом усього періоду.

Крім того, ви можете розраховувати на грошову компенсацію у разі судового процесу, якщо передбачити такий пункт у страховій угоді. Обов’язково перед підписанням договору проконсультуйтесь зі  своїм страховим агентом щодо інших видів страхування, які будуть корисними для вашого бізнесу.