IPhone XR - найпопулярніший смартфон в США

iPhone XR залишається найпопулярнішим смартфоном виробництва компанії Apple на ринку Сполучених Штатів Америки. На це вказують висновки, зроблені аналітиками CIRP.

А чи не пора вже поміняти свій мобільний гаджет на якусь крутішу модель? Чудова ідея - купити смартфон Samsung A50 в comfy.ua, ви отримуєте дійсно функціональний стильний апарат по найкращій вартості, плюс приємні акційні пропозиції!

Компанія Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) здійснює дослідження в тому числі і ринку споживчої електроніки США, і вже не в перший раз публікує дані про реальну популярність різних моделей iPhone серед американців.

За підсумками першого кварталу поточного року з’ясувалося, що найбільш затребуваним у жителів США  смартфоном залишається, як і в четвертому кварталі минулого року, модель iPhone XR.

Причина популярності iPhone XR в США дуже проста - це його вартість, яка помітно нижча, ніж у старших моделей (iPhone XS і XS Max). iPhone XR можна придбати за 750 доларів, а мінімальна ціна iPhone XS - 1000 доларів, що відчутно дорожче. А за модель XS Max просять і зовсім 1100 доларів.

Цінова різниця стала причиною, по якій iPhone XS і XS Max сумарно займають всього 21 відсоток від загальних продажів смартфонів Apple, а на модель iPhone XR припадають цілих тридцять вісім відсотків продажів.

Все ще добре продаються iPhone 7, 7 Plus, 8 і 8 Plus, а також вже явно застарілі 6S, 6S Plus і SE. А ось iPhone X, який користується непоганою популярністю на інших ринках, на ринку США чомусь не представлений.

А тим часом експерти проаналізували китайський ринок смартфонів і визначили найпопулярніший гаджет. Відповідне дослідження провів інститут Counterpoint Research. За підсумками дослідження компанією китайського ринку смартфонів був визначений найпопулярніший девайс. З’ясувалося, що найбільшим попитом у китайських покупців користується смартфон Oppo A5, який вийшов на ринок в кінці минулого літа.

Експерти вважають, що одна з причин, по якій покупці віддають перевагу цьому девайсу, криється в ємності його батареї, яка склала 4 230 міліампер-годин.

Відомо, що пристрій з трьома гігабайтами оперативної пам’яті і 32 гігабайтами ПЗУ коштує близько 150 доларів. А поліпшену версію смартфона можна купити за 210 доларів.