МФУ: особливості і переваги

У сферу друкарської техніки давно вже міцно увійшли багатофункціональні пристрої. І в останні роки аналітичні агентства відзначають зростання продажів МФУ в порівнянні з принтерами і копірами. Все одно у користувачів виникають питання, що ж краще: багатофункціональний пристрій, чи принтер, копір і сканер окремо?

Для того, щоб розібратися, можна трохи повернутися в той час, коли МФУ тільки но з’явилися. Називали їх тоді “комбайни”. Вартість була високою, майже як принтер, копір і сканер разом узяті. І доводилося дійсно вибирати. Мати один пристрій, два, або три.

Зручності користування одним пристроєм протистояла висока ціна і небезпека при несправності позбутися відразу трьох функцій і залишитися зовсім без техніки.

В сучасних умовах настав час цифрових пристроїв. Багатофункціональні пристрої створюються на базі принтерів, і вартість їх трохи перевищує ціну самих принтерів. Тому коли необхідна покупка принтера, можна додати трохи коштів і придбати МФУ, отримавши в розпорядження ще два додаткових пристрої. Де саме купляти ці пристрої? Раджу на https://p.ua/printer-mfu-copy_mfu-s-snpch/ оцінити вигідні пропозиції від інтернет-магазину P.ua - КУПУЙ та ДРУКУЙ, саме тут ви знайдете ідеальне поєднання ціни і якості!

Варто зазначити, що зараз зняті з виробництва аналогові копіювальні апарати. При необхідності придбання простого персонального копіра вибір робиться з моделей МФУ. Вартість пристрою - як у копіювального апарату, але до того ж користувач отримує ще принтер і сканер. Не варто забувати, що крім зазначених можливостей, деякі МФУ оснащуються функцією факсу. А апарати, що їх пропонує компанія “КУПУЙ та ДРУКУЙ” до того ж оснащені системами безперервної подачі чорнила (СНПЧ), завдяки яким можна раз і назавжди забути про покупку дорогих оригінальних картриджів.

Тому якщо техніка потрібна для будинку або для простих завдань в офісі, то цілком підійде багатофункціональний пристрій, з огляду на те, що займає менше місця, зручніше користуватися, і за вартістю менше ніж три окремих пристрої. Якщо це струйний кольоровий пристрій, то зручно сканувати, обробляти і друкувати зображення, тим більше що МФУ забезпечуються спеціальним програмним забезпеченням. Якщо апарат лазерний, то у співробітника для виконання всіх операцій з документами завжди під рукою один пристрій.

Окремо всі пристрої необхідні в офісних умовах, коли на один з апаратів, або відразу на все передбачається серйозне навантаження. І потоки документів повинні бути розподілені за окремими пристроїв. Також розподіляються і завдання співробітників.

Окремі пристрої затребувані, коли для кожного апарату передбачаються більш складні або професійні завдання, які не зможе забезпечити універсальний пристрій. Наприклад, коли потрібен більш якісний сканер, з високою роздільною здатністю, або обладнаний слайд-адаптером. Або необхідно перевірити систему великої кількості документів високошвидкісним документ-сканером. Коли для друку документів необхідний більш швидкісний і продуктивний принтер, або необхідний кольоровий і швидкий друк. Якщо мова йде про пристрої формату А3, то зустрічаються як багатофункціональні моделі, так і просто копіювальні апарати. А в разі необхідності, такий копір можна обладнати функцією принтера і сканера, шляхом установки додаткової електронної плати з різними портами.

В цілому, багатофункціональні пристрої, крім друку і копіювання здатні сканувати документи в електронний ящик, відправляти факсимільні повідомлення та здійснювати прямий доступ до мережі, без використання комп’ютера. Можливо перетворювати файли в різні формати і відсилати на адресу електронної пошти, на сайти FTP, в бази даних управління документами.

Тенденція багатофункціональності не оминула й професійні машини. Тим більше, що цим пристроям притаманна багатофункціональність. Щоб оператор на одній машині, використовуючи один інтерфейс управління, міг управляти всім процесом підготовки та друку зображень і заключною обробкою друкованої продукції.

У середовищі широкоформатної техніки також стали переважати багатофункціональні пристрої. Оскільки техніка для друку креслень великогабаритна, то зручно в одному технологічному рішенні користуватися функціями друку, копіювання і сканування.