Volterman - «розумний» гаманець, який не дасть себе втратити

В наші дні гаманці стають все більш непотрібними, оскільки смартфони все частіше замінюють готівкові гроші та кредитні картки. Volterman є останньою спробою зберегти необхідність гаманця і в XXI столітті. Крім того, що він діє як повербанк і точка доступу Wi-Fi, смарт-гаманець також оснащений рядом відмінних функцій безпеки.

Найдивовижніше в Volterman - крихітна камера, вбудована в гаманець. Якщо гаманець вкрадуть і у нього включиться «втрачений режим», то камера почне відразу робити приховані знімки будь-кого, хто спробує відкрити гаманець. При цьому зображення відразу ж відправляються на зв’язаний смартфон, а це означає, що можна не тільки відслідковувати, де знаходиться гаманець в режимі реального часу, а й спостерігати, як злодій копається в особистих речах. Це стало можливим завдяки SIM-карті, вбудованій в гаманець, що також дозволяє відстежувати телефон через веб-сайт Volterman.

Хоча плата за передачу GPS-даних і відправки фотографій на сервер Volterman входить у вартість продажу, гаманець також може виступати в якості точки доступу Wi-Fi, що коштує додаткових грошей.

Компанія стверджує, що гаманець автоматично підключається до локальної мережі в 98 країнах, але в даний момент неясні точні тарифи. Проте, за попередніми підрахунками, витрати будуть дешевшими, ніж звичайний роумінг (близько 15 доларів США за 1 ГБ).

Завершує список функцій «розумного гаманця» вбудований блок живлення, від якого можна заряджати смартфон або через кабель, або бездротовим способом, якщо у мобільного пристрою є така можливість.

Volterman випускається в трьох різних розмірах: невелика модель у вигляді кард-холдера коштує $ 98 і має акумулятор на 2000 мАг; звичайний гаманець коштує $ 135 і оснащений акумулятором на 2600 мАг; або ж є більший дорожній гаманець з акумулятором на 5000 мАг за $ 157, який призначений для зберігання великої кількості кредиток, готівки і паспорта.

За додаткову суму можна обзавестися бездротовим зарядним пристроєм ($ 29) або вигравіювати на шкірі гаманця свої ініціали ($ 19). Зараз інтелектуальний гаманець Volterman проходить завершальну стадію кампанії зі збору коштів на майданчику колективного фінансування Indiegogo.

По матеріалам Smart Wallets: What’s Inside and Why We All Need to Buy