Apple планує випустити навушники AirPods третього покоління до кінця року

Бездротові навушники Apple AirPods презентували лише в минулому місяці, проте в компанії вже працюють над моделлю нового покоління. Повідомляється, що головною особливістю навушників, які, згідно з прогнозами, повинні вийти до кінця цього року, стане функція шумозаглушення.

Думається, що згодом після серійного випуску ці навушники з’являться в магазині Apple Room, а наразі там можна по найкращій вартості придбати інші популярні “яблучні” гаджети.

Мінг-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) - аналітик, чиї попередні прогнози щодо релізів продуктів Apple завжди виявлялися вірними - підтвердив випуск нових AirPods в кінці 2019-го року. Більш того, за відомостями Куо, в цьому році може бути випущена не одна, а дві нові моделі. З цих передбачуваних AirPods третього покоління одна, як повідомляється, буде лише невеликою ітерацією того, що вже є. Це призведе до невеликих змін у вигляді поліпшеного бездротового чіпа або підвищення терміну служби батареї. Передбачається, що новинка буде коштувати 159 доларів. 

Друга новинка - за чутками, знаходиться в розробці - має новий форм-фактор (стандарт, що задає габаритні розміри технічного вироби). Такі зміни дизайну можуть вийти дорожчими. Однак ні в прогнозах Куо, ні в повідомленні видання DigiTimes не міститься будь-яких подробиць про те, як саме зміниться форм-фактор. Також не ясно, чи буде вартість навушників перевищувати позначку в 199 доларів - саме у стільки обійдуться останні AirPods, які, нагадаємо, отримали чохол для бездротової зарядки.

Остання функція була однією з небагатьох чуток про модель другого покоління, які підтвердилися. Шумозаглушення, гідроізоляція, функція контролю стану здоров’я і чорний варіант забарвлення - всі ці характеристики знаходяться в списку побажань користувачів, проте до цих пір не реалізовані. Разом з тим ці ідеї якраз можуть бути впроваджені в нові AirPods, якщо вони і справді вийдуть в кінці 2019 року. 

Як стверджують аналітики DigiTimes, основним складальником AirPods 3 стане тайванська компанія Inventec, а ще одну партію замовлень прийме китайська Luxshare Precision. 

Варто зазначити, що на сьогоднішній день «яблучний» техногігант займає лідируючу позицію на світовому ринку бездротових навушників: американська корпорація реалізувала 35 мільйонів AirPods в 2018 році - це 75 відсотків від усього світового ринку. Аналітики припускають, що продажі AirPods будуть рости, а щорічні продажі можуть збільшитися до 50 мільйонів уже в цьому році. Крім AirPods 2, на початку місяця Apple випустила повністю бездротові навушники Beats Powerbeats Pro.