Критерії вибору готелю для відпочинку

Правильний готель - запорука хорошого відпочинку. Тому до його вибору потрібно підійти максимально уважно. Дуже часто туристи замовляючи і продумуючи тур не звертають увагу на вибір готелю, здійснюючи непрощенну помилку. Райська насолода може бути зіпсовано. Дотримуйтесь нескладних правил і вибирайте місце для проживання під свої потреби.

Визначтеся з цілями поїздки

Враження від готелю або готелю псується, якщо спочатку у вас були завищені очікування. Тому від ваших цілей залежить, який готель вибрати. Наприклад, відпочинок з дітьми передбачає розваги. Ви можете відпочивати самі, якщо діти під наглядом аніматорів. Тому потрібно заздалегідь уточнити, чи є вони серед персоналу. Якщо ж ви приїжджаєте знайомитися з місцевими пам’ятками і маєте намір проводити в готелі тільки ночі, багато надмірностей вам просто не потрібні. А вони впливають на вартість готелю.

Пам’ятайте, що уявлення про відпочинок у молоді і сімейних пар часто відрізняються. Варто пошукати відгуки про цей готель людей приблизно своєї вікової категорії та інтересів. Хтось цінує галасливі пляжні вечірки, хтось віддає перевагу затишку, спокою і можливості оздоровитися.

Якщо для вас приоритетним є домашній затишок, комфорт, бездоганний сервіс, вишуканий ексклюзивний дизайн, ідеальним варіантом стане готель в Одесі «Seven Seas», що знаходиться всього в 70-ти метрах від морського узбережжя. До ваших послуг чудові комфортні номери з прекрасним видом на море, виконані в різних стилях (Марракеш, Марсель, Прованс, Етно, Шангри-ла, і інші), досвідчений, уважний гостинний персонал, чудова кухня, різноманітні розваги, і додаткові послуги. Відути повноцінний релакс ви зможете розслабившись в джакухі, поплававши в басейні, попарившись в справжньому турецькому хамамі.

Ціна проживання в готелі

Досить важливий аспект, на який більшість звертає увагу відразу. Порівнюйте не тільки загальну вартість, але і кількість послуг, які цією ціною забезпечені. Практично в будь-якій країні можна знайти готелі різних цінових категорій. А іноді навіть найдешевші пропонують якісне обслуговування і ввічливий персонал.

Різновиди готелів

Класифікація готелів дуже велика: від зірок до букв. Звичайно, нам звичніше орієнтуватися на зоряну, чим більше їх, тим престижніший відпочинок. Але не женіться за цією системою, іноді відгуки відвідувачів скажуть вам набагато більше. Уважно придивіться до номерів в готелях з різною кількістю зірок, не завжди можна досить чітко визначити рівень обслуговування. Кого-то розбудують відсутність телевізора в кімнатах однозвездночних готелів, а комусь не сподобається оформлення номерів п’ятизіркових.

Харчування в готелях

Яким би не був комфортабельний відпочинок, якщо в самому готелі годують огидно, вам доведеться ходити куди-небудь в місто. А це дуже незручно, особливо вранці. Відразу варто звернути увагу, що входить в вашу оплату. Європейські готелі запропонують на вибір: тільки сніданок, харчування двічі на день, харчування три рази в день. Якщо ви маєте намір їздити по екскурсії і пропадати на вуличках міста, то вам зручніше буде тільки снідати в готелі.

Південь більш гостинний, Єгипет, Туніс і Туреччина часто пропонує систему “все включено”. Там люди, що не виходять з готелю в полуденну спеку, нікого не здивують. Тому і сервіс спрямований на розваги і харчування людей прямо на місці.

Час заселення і виселення

У кожному готелі час, після якого починається новий день проживання, суто індивідуальний. Уважно вивчіть це питання, можливо, вам доведеться скорегувати час прибуття або від’їзду. Можна звернутися до адміністрації за тим, щоб вас заселили або виселили раніше, але це зажадає додаткової оплати. Навіть якщо ви прострочили від’їзд за все на кілька годин, з вас віднімуть вартість за ще один додатковий день.

Послуги, що надаються

Комфортний відпочинок повинен бути продумати до дрібниць. Продумуючи, який готель краще вибрати, заздалегідь уточніть наступні нюанси:

- збереження майна. Як саме зберігається багаж і особисті речі в готелі, чи є сейфи.

- як дістатися до готелю. Деякі пропонують довозити до готелю від вокзалів і аеропортів, щоб ви самі не заблукали в чужому місті.

- кондиціонер. Його відсутність особливо відчутно в жарких країнах, тому заздалегідь уточніть цю деталь.

- пляж і відстань до моря. Якщо ви їдете на відпочинок на Чорному морі, це особливо важливо. Нікому не закочется кожен день долати багато кілометрів, щоб нарешті дістатися до заповітного моря.

- бассеин і спортінвентар. Це важливо для тих, хто завжди тримає себе в формі і не збирається зупиняти тренування на час відпочинку.

- вид з вікон номера. Це не тільки питання естетики, але ще і практичний. Якщо з самого раннього ранку вас будить палюче сонце, то настрій може бути безнадійно зіпсовано. А комусь навпаки незатишно в темних номерах.

Звичайно, не забудьте уточнити, які з послуг платні. Якщо вам запропонують всі зручності, але вам доведеться платити за кожну дрібницю, більшість життєво необхідних речей просто не впишеться в бюджет.

Відгуки та рекомендації

Ніщо не характеризує готелі краще, як безліч постійних відвідувачів, які з року в рік обирають один і той же місце для відпочинку. Прочитайте відгуки максимально уважно, не вірте занадто позитивним і шаблонним варіантам. Іноді можна написати комусь з постояльців особисто, щоб переконатися, що він дійсно був в даному готелі.