Рулонні штори - широкі можливості дизайну

Рулонні штори (тканинні ролети або ролл-штори) - один з найстильніших, простих і практичних способів красивого оформлення вікна. За конструкцією - це цілісне полотно тканини, закріплене на окремій стулці, або що закриває весь віконний проріз. Таку штору можна фіксувати на різній висоті, а при необхідності вона згортається в рулон, який майже не помітний на тлі рами.

Особливості вибору і переваги

Ролл-штори досить універсальні, підходять для будь-якого приміщення і володіють об’єднаними достоїнствами жалюзі і завіс:

- захист: обмежують огляд з вулиці і регулюють доступ сонячного світла;

- компактність: займають небагато місця, повністю звільняючи підвіконня;

- зносостійкість і простота в догляді (їх досить лише зрідка пилососити, а спеціальне антистатичне і пилевідштовхуюче просочення тканини не дозволяє шторам забруднюватися і збільшує довговічність завіси);

- вони виглядають набагато оригінальніше і затишніше, ніж класичні жалюзі, а це важливо для створення інтер’єру, витриманого в певному стилі.

По посиланню рулонные шторы ви зможете оцінити широкий асортимент якісних рулонних штор, що їх пропонує інтернет-магазин hitsan.ua, а обрати саме для вашої домівки і під ваші потреби не складе ніяких труднощів, адже на на сайті передбачена зручна система пошуку по заданим критеріям: розміри, тип матеріалу, типи кріплення, тощо. Вас здивують хороші ціни, а принеобхідності в любий зручний час можна отримати безкоштовну консультацію.

Єдине, в чому ролл-штори дещо поступаються жалюзі - це можливість регулювати інтенсивність пропускання світла. У рол-шторах немає ламелей, які можна повернути і світлопроникність завжди буде однаковою. Тому, вибираючи такі штори, звертайте увагу не тільки на колір і малюнок, але і на маркування світлопроникності.

За ступенем пропускання світла розрізняють такі види тканин:

- Стандартні - напівпрозорі, розсіюють, але пропускають світловий потік.

- Дімаут (Dim Out) - добре затінюють приміщення, частково пропускаючи світло.

- Блекаут (Black Out) - багатошарові, абсолютно світлонепроникні.

- «День-ніч» (Magic Light) - тканина, в якій чергуються непрозорі і напівпрозорі смуги.

Ролл-штори в різних стилях інтер’єру

Цей вид завіс може використовуватися окремо, цілком самодостатньо або в поєднанні з традиційними текстильними елементами. Вони можуть бути цілком нейтральними або грати роль колірного акценту.

Для екостилю і інтер’єрів в етнічних стилях кантрі і прованс ідеально підійдуть бавовна, ситець або льон - тканини з помірною щільністю і світлопроникністю dimout або стандарт. Напівпрозорі тканинні ролети прекрасно поєднуються з легкими гардинами з органзи або тюлю.

У сучасній вітальні з домашнім кінотеатром будуть доречні щільні штори з тканини blackout, які не тільки прикрасять інтер’єр, а й можуть створити повне затемнення.
Перегукуючись з іншими декоративними елементами, такі завіси можуть послужити яскравим або контрастною кольоровою плямою для інтер’єру в світлих тонах.

Для інтер’єру в класичному стилі підійдуть завіси з щільної тканини або з бамбука. Життєрадісні ситцеві ролети дуже затишно почуваються і в дитячій кімнаті.

Ролл-штори можна успішно використовувати і на кухні, головне упевниться, що вони зроблені з тканини «скрін» (незгораюче скловолокно) або, що тканини оброблені спеціальним просоченням, для підвищення термо і вологостійкості.