Збереження номера при зміні оператора в Україні: що потрібно знати про послугу MNP

В Україні передбачається прорив в телекомунікаційній сфері - з 1 травня 2019 року абоненти зможуть перейти від одного оператора до іншого, зберігши свій мобільний номер.

Послуга по збереженню телефонних номерів ще відома, як MNP (Mobile Number Portabilitу). Саме вона стане певним еволюційним кроком при формуванні телекомунікаційного ринку України. Передбачається, що завдяки їй можна буде збільшити рівень конкуренції серед мобільних операторів, і, відповідно, поліпшити якість їх послуг.

Суть послуги полягає в тому, що абоненти можуть переходити до іншого оператора, але при цьому залишити свій колишній номер. Це може знадобитися тим, кого не влаштовуватимуть тарифи або рівень обслуговування оператора, але важливо не втратити важливі контакти і зв’язки. Адже саме це і відбувається при звичайній зміні оператора. Більше інформації про перенос номера ви дізнаєтесь на сайті mnp.com.ua, там же ви зможете взяти участь у акції, і виграти крутий смартфон!

Запуск послуги в Україні

У порівнянні з європейськими країнами, де ця послуга з’явилася ще в кінці 90-х років, у нас про неї дізналися не так давно. Очікувалося, що в 2011 році, після прийняття необхідного закону, послуга вперше буде доступна на території України. Однак, процедура виявилася не такою простою. А коли в 2016 році відбувся перший тендер, виникли тривалі судові розгляди з двосторонніми звинуваченнями від компаній-учасників тендера.

Через тривалий час, УГРЦ все ж вдалося отримати необхідне обладнання. Так, Нацкомісія з держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації вказала конкретну дату запуску нової послуги - 1 травня 2019 року.

Представники компанії lifecell повідомили, що ще влітку їм було запропоновано і затверджено орієнтовний план виконання заходів щодо впровадження послуги переносимості номерів. Зараз в компанії проводяться необхідні роботи для впровадження MNP.

Мобільний оператор Київстар також підтвердив таку інформацію і підкреслив, що проект сам по собі складний, а терміни для його впровадження дуже стислі. У компанії підкреслили, що зацікавлені якнайшвидше виконати всі умови, які встановив регулятор.

У свою чергу, оператор Vodafone Україна розповів, що найбільш важливими і одночасно складними є роботи з комплексного захисту інформації та перевірка взаємодії всіх учасників цього проекту.

Процедура перенесення номера

Як уже повідомлялося, послуга дозволяє змінити оператора на більш підходящого і, при цьому, повністю зберегти свій поточний номер телефону, включаючи початковий код. Процедура буде платною і передбачає наступні кроки:

1. Відлік днів для перенесення буде починатися з моменту реєстрації заяви. При цьому час, протягом якого абонент не зможе обслуговуватися за відповідним номером, не повинен перевищувати трьох годин. Як тільки процедура перенесення почнеться, користувачеві повідомлять про це.

2. На протязі тридцяти днів клієнт повинен забрати в офісі обраного оператора нову сім-карту, по закінченню терміну послуга MNP скасується.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день всі вітчизняні оператори готові впровадити цю послугу.

Випадки, коли неможливо скористатися MNP

Незважаючи на те, що процедура перенесення номера буде не складна і стане доступною для більшості українців, проте є деякі обмеження.

Варто зазначити, що послуга стане доступна виключно абонентам, що  пройшли процедуру ідентифікації, тобто за умови відповідної реєстрації і надання персональних (паспортних), правдивих даних, які будуть перевірятися.

Якщо абонент під час процедури перенесення номеру подає повторну заявку, то це теж може бути причиною відмови. Тобто, ставити операторів в положення “запропонуйте мені кращі умови” - заборонено. І останнє, поміняти оператора клієнт може лише 1 раз на 30 днів.