Стабілізатор напруги: чи дійсно він потрібен

Думаємо, що не відкриємо великий секрет, якщо скажемо, що переважна більшість українських електромереж знаходяться в неналежному, а то і зовсім в аварійному стані. Технічний прогрес і та кількість побутової техніки, якою користується сьогодні кожен з нас - на це більшість з них не розраховані. Звідси - скачки напруги в мережі, короткі замикання, перенапруження.

При нормі 220-230V діапазон можливих відхилень становить 150-280V, а в деяких випадках напруга підвищується і до 300 V і вище. Вирішити ці проблеми допоможе придбання та встановлення спеціального пристрою, який вирівнює напругу в домашній мережі і згладжує її перепади - стабілізатор напруги.

Чи дійсно потрібен нам цей прилад, або можна обійтися і без нього, а всі ці слова - не більше як рекламні “виверти” виробників? Давайте розбиратися. А якщо нижченаведені аргументи для вас стануть досить переконливі, в інтернет-магазині https://electro100.com.ua/ ви зможете вигідно придбати надійні стабілізатори напруги для побутової та промислової техніки, а також якісні джерела безперебійного живлення, акумуляторні батареї, реле напруги, частотні перетворювачі та іншу сучасну електротехнічну продукцію від відомих виробників.

Електричні побутові прилади, промислове обладнання, електроверстати - вся ця техніка розрахована на роботу зі стабільною і безперебійною напругою в мережі. Невиконання цієї умови призводить до таких, нерідко досить плачевних наслідків:

· Підвищена напруга несприятливо позначається на роботі електромоторів і компресорів, які є важливими елементами холодильників, пральних машин, кондиціонерів, скорочує їх термін роботи.

· Результат роботи електроприладів при зниженій напрузі - зниження ККД, перегрів робочих вузлів і, як наслідок, все те ж зниження терміну служби.

· При аварії електромережі в ній може виникнути перенапруження - підвищення напруги до 300 V і більш. Практично для всіх побутових приладів ця ситуація загрожує виходом з ладу.

· Цим же загрожує і коротке замикання - зіткнення двох точок електричного кола з різними значеннями потенціалу (плюса і мінуса). У цьому випадку струм перевищує номінальне значення в кілька разів.

На роботі електроприладів негативно позначаються і електромагнітні перешкоди, що виникають в результаті роботи промислових установок, радіо- і телестанцій, антен мобільного зв’язку.

Якщо у Вашому будинку періодично тьмяніє світло, якщо трапляються перешкоди на екрані телевізора, холодильник погано «холодить», а чайник гріє воду довше звичайного - у наявності проблеми зі стабільністю напруги. Не варто чекати, поки вийде з ладу якийсь прилад - вживайте відповідних заходів вже зараз! Достатньо відвідати інтернет-магазин electro100.com.ua, і обрати модель, яка найкраще по технічним параметрам підійде саме для ваших умов. А з вибором вам допоможуть досвідчені консультанти магазину.

Тепер Ви розумієте, для чого потрібен стабілізатор напруги, і переконалися в тому, що він дійсно необхідний? Прийнявши рішення купити цей пристрій, потрібно ознайомитися з критеріями його вибору і правильно розрахувати його потужність, втім, це вже предмет іншої розмови.