Мінітрактор - надійний помічник для сучасного фермера

Власне фермерське господарство - це завжди трудомісткий обсяг роботи для будь-якого фермера і аграрія. Доглядати за ним - завжди займає багато часу і сил. Для того щоб виконати різні аграрні роботи без особливих проблем Вам знадобиться маленький трудяга - мінітрактор.

По суті мінітрактори - це звичайні трактори, які виконані в зменшеному форматі. Діапазон потужностей коливається від 20 до 50 кінських сил. Сучасні моделі оснащуються повним приводом, водяним охолодженням двигуна, регульованою колією, гідропідсилювачем керма і багатьма іншими опціями для довгої і продуктивної роботи.

Розглянемо основні причини покупки мінітрактора для приватного господарства.

- Доступність. Вони коштують значно дешевше великогабаритної техніки, але це не відбивається на їхній якості.

- Функціональність. Завдяки широкому спектру навісного обладнання, мінітрактор можна перетворити в різну спецтехніку (бульдозер, навантажувач, снігоприбирач, газонокосарка і ін).

- Компактність. Малі габарити машини розширюють список місць, де його можна зберігати. Розміри забезпечують просте управління і маневреність.

- Простота обслуговування. Міні-варіант не вимагає такого ретельного сервісу, як великий трактор.

- Економічність. Малолітражні двигуни в компактній сільгосптехніки вміють добре економити паливо.

А де ж можна придбати цю техніку? В інтернет-магазині am.ua/minitraktors/ представлено широкий вибір мінітракторів  з різними технічними характеристиками від відомих виробників.

Як вибрати якісний мінітрактор?

Можна «відштовхуватися» від трьох основних параметрів:

1. Мета використання. Від цілей використання залежить вага минитрактора. Так, наприклад, якщо земельна територія невелика і площа до 0,5 гектар, а ваше завдання косити галявини, то підійде невеликий за вагою агрегат, що досягає потужності до 16 «конячок». Якщо Ви від свого земельного помічника очікуєте щось більше, варто подумати над важкими за вагою трактором, бажано з дизельним двигуном і потужністю до 20 кінських сил.

2. Потужність. Якщо розмір ділянки сягає 5 гектар і вище, варто придивлятися до мінітракторів на дизельному 4-хтактному двигуні з трьома циліндрах, з водяною системою охолодження і з потужністю від 24 кінських сил.

3. Можливості варіації використання навісного обладнання. Мінітрактор вміє перетворитися майже як робот-транформер під ті чи інші цілі. наприклад:

- Роторна косарка - скосить різний тип трави, заготовити сіно;

- Лопата-відвал - розчистить снігові завали і разравняйте пісок і грунт;

- Плуг - обробить величезні ділянки цілини і грунту;

- Грунтофреза - обробить швидко і якісно пасовища, луки, поля і присадибні ділянки;

- Картоплекопалки - стануть прекрасними помічниками при зборі картоплі;

- Картоплесаджалки - демонструють свою ефективність при посадці бульб на невеликій території;

- Навісні граблі - допоможуть сформувати стоги і прибрати траву.