Типові помилки при виборі і експлуатації мотокоси

Мотокоси повинні полегшувати нелегку працю власника ділянки, а не ускладнювати її. Втім, це твердження стосується будь-якого інструменту, зокрема, садово-городнього.

За відмінні результати ми цінуємо сучасні технічні агрегати. Але нерідко виходить така картина: придбавши для себе якусь новинку, ми розраховуємо на ефективність в роботі і простоту використання. Але, зіткнувшись з певними труднощів, розуміємо, що даний апарат нам не підходить. Пошкодувавши про придбання, залишаємо куплену річ в сараї і намагаємося забути про «викинуті на вітер» гроші.

Зараз хорошу мотокосу можна вигідно придбати в Офіційного дилера STIHL, Торгівельної компанії “ПРОІНСТРУМЕНТ” магазин за посиланням: https://proinstrument.com.ua/motokosy/, саме тут представлено широкий асортимент надійних моделей відомого виробника STIHL, який по праву рахується кращим у світі. Втім, мало купити надійний інструмент, він вимагає грамотної експлуатації. Розглянемо типові міфи і помилки, котрі допускаються при виборі і використанні мотокос

Потужна коса краще косить

Хибна думка. Потужність агрегату не впливає на кількість оборотів мотора. Сьогодні фахівці вважають за краще брати мотокоси з середніми показниками потужності, наприклад, 1 або 1,2 к.с. Вибір професіоналів відноситься до техніки з підвищеною кількістю оборотів. Чому? Тому що за рахунок збільшення оборотів мотора, прискорюється процес обертання ріжучої частини коси. В результаті отримуємо відмінну якість і високу продуктивність косіння. З чого робимо висновок, що показник числа обертів відіграє особливу, можна сказати важливу, роль.

Важливо! Використовуйте в роботі якісне паливо. На один літр бензину марки АІ-92, АІ-95 додайте 20 гр. моторної оливи STIHL, придбаної в спеціалізованих точках продажу, або майстернях по ремонту.

4-х тактний мотор - відмінний вибір

Можна погодитися з тим, що такий агрегат дійсно комфортніший. Він не надто шумно працює і не випускає сморід підгорілої оливи. Та й ресурс у 4-х тактної бензинової коси більший. Правда її вартість виллється покупцеві в копієчку. Коштує така техніка на порядок дорожче, якщо бути точніше - в два рази. Це нерентабельно при обробці невеликої земельної ділянки.

Тим, кому немає необхідності часто використовувати в роботі косу, краще зупинити свій вибір на 2-х тактному моторі.

Якщо вал розбірний, то він ненадійний

Неправда. Якщо раніше розбірна бензокоса створювала власнику техніки незручності, то на сьогоднішній день про це можна забути. Нинішні моделі з розбірними конструкціями штанги проблем не створюють. Навпаки, для автовласників такий варіант підійде більше, так як штангу можна розібрати і скласти в багажник. Але не тільки в машині її можна перевозити. Завантажте розбірну конструкцію в відповідну сумку і везіть на дачу в електричці або маршрутному автобусі.

Від мотокоси болить спина

Чому? Мабуть, ремінь підібраний неправильно. Це завжди незручно і боляче. Ремінь на одне плече не підходить для тривалої роботи. Якщо плануєте косити велику ділянку землі, то вибирайте ранцевий варіант. Крім самої конструкції, приділіть увагу м’яким насадкам і наявності карабіна для регулювання.

Ранцевий спосіб носіння буде корисніший і комфортніший. Коса розподіляється рівномірно на спину, включаючи плечі і руки. Одинарний варіант ременя підійде для косіння невеликої ділянки.

Якщо вібрує, значить - потужна

Невірне припущення. Вібрація може відбуватися через погану збірку. Часто користувачі залишають відгуки в інтернеті про підвищену вібрацію техніки. Іноді таке явище настільки сильне, що неможливо просто працювати: втомлюються руки і починає боліти поперек. Зазвичай такі апарати відносяться до дешевих китайських підробок, купленим на ринку.

Виробники якісних моделей, що пропонуються інтернет-магазином proinstrument.com.ua встановлюють антивібраційну систему. Вібраційні коливання, що передаються на рукоятку, знижуються за рахунок гумових прокладок.

Важливо! Вібрація апарату не тільки може принести незручності, але і викликати захворювання суглобів, сухожиль або зв’язок. Якщо маєте намір використовувати агрегат тривалий час, то зупиніть свій вибір на якісних моделях перевірених брендів, в яких вібраційні коливання зведені до мінімуму.

Сталевий інструмент надійніше алюмінієвого

Не можна не погодитися з такою думкою. Але стосовно мотокосильних агрегатів вона не завжди вірна. Штангу сучасних моделей краще шукати саме алюмінієву, виконану з литого сплаву. Це міцний і легкий матеріал. Сталь же застосовується в дешевих зразках, які в два рази важче якісних аналогів.

Ідеальний газончик за допомогою мотокоси

Чудова думка, але не реалізована без газонокосарки. Тільки з її допомогою можна створити рівну красиву галявину. Мотокоса знадобиться для підрівнювання країв, виправлення ямок, горбків. Доступно обкосити апаратом дерева, клумби, чагарники.

Однією коси буде не достатньо для створення доглянутого газону. Вона стане в нагоді як додатковий інструмент. Правда, деяким власникам дачних ділянок досить і такої техніки. З її допомогою вони створюють затишне місце для приємного відпочинку, але ідеальним газоном його не назвеш.