Навіщо потрібна перевірка лічильників води

Якщо у вашому приватному будинку або квартирі встановлений один або кілька водомірів за підрахунком гарячої та холодної води, то з певною періодичністю необхідно робити перевірку цих агрегатів.

Однак деякі власники приладів обліку сумніваються, чи потрібна перевірка лічильників води. Відповідь однозначна - потрібна! У нашій статті ми розповімо, як часто треба робити перевірку агрегатів обліку, скільки платити, навіщо це потрібно, хто повинен робити перевірку, і які документи після повірки вам повинні видати.

Уже не перший рік у нас йде компанія по оптимізації житлово-комунального господарства. Бурхливі хвилі реформ, накочуючись на нас, часто розбивалися об скелі суворої дійсності, залишаючи після себе ще більше проблем.

Невідомо чого ж толком хотіли наші «батьки-реформатори» в результаті, проте можна сміливо стверджувати, що у багатьох з нас склалося досить негативне ставлення до результатів цих нововведень.

Але незаперечно і те, що «закон суворий, але це закон» як говорили древні римляни і він обов’язковий до виконання. І ось ми прості громадяни струснувши не надто товстою торбою розщедрилися на масову установку приладів обліку сподіваючись заощадити на витратах. Проте після кількох років кожен прилад обліку обов’язково повинен пройти перевірку на технічний стан. А довірити цю відповідальну процедуру слід досвідченим спеціалістам «ВОДОПРОЕКТ», на сайті https://vodo-proekt.ru ви зможете детальніше дізнатися про діяльність цієї метрологічної служби і переваги співпраці саме з нею. Також тут можна замовити перевірку і заміну теплових лічильників, монтаж сантехнічних труб, системи теплої підлоги. На всі послуги надається гарантія якості.

Терміни періодичності перевірки розрізняються. Так лічильник гарячої води вимагає технічного огляду раз в 4 роки, а його холодний колега раз в 6 років. Після цих моїх рядків ваша спокійне життя закінчилося. Чому? Та тому що нам знову доведеться бігати в пошуках, компаній, грошей, ліцензій. Загалом чехарда ще та! І добре якщо справа обмежитися тільки вимірами і умови наступного періодичного огляду, а якщо доведеться міняти?! А тут ще й обдурити можуть. Чимало було випадків в нашому місті, коли недобросовісні компанії, отримавши гроші за установку лічильників, оформлення документів ігнорували, і людина опинялася в ситуації, коли доводилося платити за переоформлення або перевстановити приладів.

Погодьтеся картина зовсім не весела. Так що, є два варіанти дій в такій ситуації, купувати відро валер’янки і викликати сантехніка з ЖЕКу, вручивши йому свою долю і нерви в руки або зайнятися пошуком надійної компанії, котра надає якісний сервіс та обслуговування.

Давайте спробуємо гіпотетично уявити таку ситуацію. Процедура стандартної перевірки сантехніком керуючої компанії проста і зрозуміла як лом, і так само важка. По-перше, це очікування візиту сантехніка, яке може тривати досить довго. По-друге, демонтаж приладу обліку.

По-третє, ви самостійно повинні будете віднести лічильник на перевірку, яка може тривати 1-2 тижні і незрозуміло чим закінчитися. По-четверте, після декількох тижнів миття в тазику і радісну новину про успішну перевірку, вам доведеться оплатити, все тому ж сантехніку монтаж перевіреного лічильника і пломбування у представника компанії, що управляє, адже може виявитися, що перевірка буде негативною і доведеться встановлювати новий прилад обліку.

Друга ситуація із залученням фахівців з «ВОДОПРОЕКТ». По-перше, вся процедура перевірки проходить у вас вдома, без демонтажу і нервування. Для цього в нашому розпорядженні є всі необхідні технічні засоби і матеріали, зокрема мобільний прилад вимірювання точності роботи приладів обліку. Він являє собою пластиковий кейс, оснащений високоточною електронним витратоміром і приладом контролю, який автоматизує процес повірки приладів. Сам прилад підключається до системи водопостачання квартири через шланг і закріплюється за допомогою швидко-хомутів до квартирного змішувача, а відвідної шланг - на слив, всі дані і результати перевірки виводяться на індикатори контролера.

По-друге, вся процедура займає в середньому 10-15 хвилин. По-третє, вам відразу ж виписують свідоцтво, яке дозволяє в залежності від призначення використовувати ваші прилади обліку ще від 4 до 6 років. По-четверте, це невелика вартість робіт. По-п’яте, в разі виявлення порушень в роботі приладів обліку, оперативно і за вашим бажанням буде проведена заміна лічильника на новий, який буде відповідне оформлений тому наша компанія має всі необхідні ліцензії та акредитацію для всього спектру робіт.