Бішофіт для здоров’я спини, суглобів, і нервової системи

Незважаючи на значні досягнення фармакології в лікуванні запальних захворювань суглобів і хребта, все більше пацієнтів віддає перевагу природним методам лікування. Перш за все, це пов'язано з їх доступністю і значно меншою кількістю протипоказань та побічних ефектів. Один з таких методів лікування - бішофітотерапія.

Бішофіт - це природний мінеральний комплекс на основі магнію, а також йоду, брому та інших цінних мікроелементів. Лікувальні властивості бішофіту виявили в 60-х роках минулого століття. А в 1992 році було відкрито родовище бішофіту під Полтавою. Сьогодні воно вважається найглибшим - поклади мінералу знаходяться на глибині 2,5 км - а отриманий мінерал дуже чистий. Тому саме полтавський бішофіт вважається найбільш цінним, а тут https://fitfarmix.com.ua/купити/бішофіт-полтавський/від-болю-в-суглобах/бішофіт-профі/ можна замовити якісний розчин бішофіту для компресів.

Лікувальні властивості бішофіту

Багаторічні дослідження підтверджують ефективність цього мінералу в лікуванні:

- Захворювань суглобів і опорно-рухового апарату

- Неврозів, порушень сну

- Периферичної нервової системи - невралгії, радикуліту, невритів

- Кардіологічних патологій.

Лікувальні властивості бішофіту пояснюються високою концентрацією магнію. Цей мінерал має протизапальну, розсмоктуючу і м’яку знеболюючу дію. Невипадково Полтавський бішофіт призначають своїм пацієнтам провідні травматологи, фізіотерапевти, масажисти та інші експерти в області реабілітації опорно-рухового апарату.

Бішофіт не тільки знімає запалення і біль, але і відновлює баланс мікроелементів. Тому лікування мінералом в обов’язковому порядку повинно входити в схему лікування будь-яких захворювань опорно-рухового апарату.

Сьогодні бішофітотерапія застосовується в багатьох реабілітаційних центрах та санаторіях. Але набирає популярність і його використання в домашніх умовах у вигляді компресів, розтирань, місцевих і загальних ванн. Широко поширений бішофіт і в фізіотерапії - препарати на його основі доповнюють і підсилюють ефект масажу, фонофорез, магнітофореза та інших процедур.

Як використовувати бішофіт

Ванни з бішофітом, крім описаних показань, надають загальнооздоровчі дію, підвищують працездатність, знімають напругу і втому. Для процедури на 1 частина мінерального розчину рекомендується брати 50 частин води, тривалість прийняття ванни не більше чверті години.

Для компресів розчин бішофіту (150 г на літр води) рекомендується попередньо підігріти приблизно до 40 градусів. Хворобливу зону також прогрівають (використовувати для цього можна мішечок з гарячою сіллю, пляшку з гарячою водою або грілку) протягом 5-10 хвилин. Після цього, долоню змочують в підігрітому розчині і обережно масажують хворе місце хвилин 5, потім беруть бавовняну тканину, просочують її розчином і прикладають у вигляді компресу, зверху накривають целофаном або компресним папером і ретельно утеплюють. Процедуру рекомендується робити на ніч. Терапевтичні дії проводять через день протягом місяця.