Як правильно вибрати клініку лікування алкоголізму

Рано чи пізно, стикаючись з проблемою алкоголізму, родичі хворого починають шукати шляхи позбавлення від пияцтва. Чому ми говоримо про родичів? Тому що сам залежний в рідкісних випадках усвідомлює свою хворобу.

Спочатку сім’я починає тиснути на хворого, думаючи, що алкоголізм - це просто погана звичка. Після настає стадія розуміння, що це хвороба і треба якось її лікувати. Тоді в хід йдуть народні засоби, які вкрай рідко призводять до позитивного результату. Поступово родичі алкоголіка розуміють, що необхідно знайти клініку від алкоголізму.

Як же правильно вибрати медичний заклад? Є певні чинники, на які потрібно звернути увагу при виборі клініки лікування алкоголізму? Перерахуємо деякі з них:

- Ознайомтеся з послугами клініки для алкоголіків. Зайдіть на сайт (там обов’язково повинен бути скан ліцензії), зателефонуйте на гарячу лінію і попросіть озвучити перелік послуг. До речі, зверніть увагу на те, як з вами будуть розмовляти. Постарайтеся також знайти відгуки про клініку.

- Анонімність клініки алкогольної залежності. Острах розголосу - це один з факторів відтягування лікування. В такому випадку можна вибрати центр, що знаходиться в іншому місті, так, можна буде уникнути зайвих питань знайомих. Краще вибрати велике місто, так як сервіс там буде помітно вищий, ніж в провінціях. Наприклад, по пошуковому запиту Лечение алкоголизма в Киеве ви знайдете сайт клініки “ADOMED-УКРАИНА”, і без вагань можете довірити долю хворого цьому закладу, адже тут застосовуються найпередовіші і найефективніші методики лікування алкоголізму, а завдяки досвідченому і чуйному персоналу пацієнти відчуватимуть себе тут максимально комфортно. 

- Дізнайтеся, чи укладає обрана клініка договір на надання послуг. Якщо в центрі про таке навіть не чули, то сміливо відмовляйтесь від цього вибору.

- Добре, якщо в клініці існують послуги виклику фахівця додому. Можливо в вашому випадку можна проводити лікування в домашніх умовах або отримувати підтримку фахівців в пост реабілітаційний період.

- Наскільки можна докладніше дізнайтеся про програму реабілітації в клініці лікування алкоголізму. Чим ширший список процедур, чим більше до лікування залучається фахівців, тим краще. Хворого необхідно вивести із запою, зібрати аналізи, відновити здоров’я, надати психологічну допомогу, призначити індивідуальний курс лікування. Для цього необхідні фахівці різних профілів. Крім того, в клініці повинна проводитися групова терапія і психотерапія. Добре якщо центр надає послуги для співзалежних (тобто родичів і близьких), а також підтримку алкоголіка після лікування.

- Зверніть увагу на ціни. По-перше, в клініці повинно бути кілька програм реабілітації в залежності від тяжкості випадку, різні за вартістю. По-друге, ціни не можуть бути нижчими, адже утримання хворого в стаціонарі і оплата праці кваліфікованого персоналу не може коштувати дешево. Якщо в клініці дивно низькі ціни, є ймовірність, що там працюю фахівці без необхідної освіти. Але і занадто високі ціни повинні викликати у вас підозру. Рекомендується вибирати клініки за середньоринковою ціною.

Пам’ятайте, від вибору клініки для алкоголіків безпосередньо залежить життя вашого близького. Постарайтеся врахувати всі перераховані вище нюанси, а краще розгляньте кілька клінік і побувайте в них особисто.