Значення реабілітації для повного позбавлення наркозалежності

Наркозалежність - це страшна хвороба, яка надає руйнівний вплив на здоров'я і психіку людини. Лікування та реабілітація наркоманів - це тривалий процес, який може тягнутися протягом багатьох років. Це пов'язано з тим, що для реабілітації потрібнf цілеспрямована терапія.

У реабілітаційних центрах залежні отримують кваліфіковану допомогу фахівців, яка спрямована на відновлення системи цінностей і особистісний ріст. Там вони мають можливість самоізолюватись від суспільства, щоб уникнути деструктивного впливу зовнішніх факторів.

Звичайно, ж успіх реабілітації залежить від кваліфікації медперсоналу і від застосовуваних методик, і у цьому контексті хочеться порадити одеський реабілітаційний центр “12 кроків”, про який детальніше можна дізнатися на сайті https://12steps.org.ua/, і який пропонує унікальні ефективні індивідуальні програми лікування, найновіше обладнання і найефективніші медикаменти, висококваліфіковану команду лікарів, грамотну пост реабілітаційну підтримку. Все це у поєднання з турботливим ставленням персоналу, створення комфортних умов проживання, повною конфіденційністю сприяє швидкому одужання наркозалежних, і повернення їх у русло здорового, повноцінного життя. 

Думка, що найбільш складним періодом є ломка, і після її подолання наркозалежність буде переможена, а людина може повертатися до нормальної життєдіяльності, є помилковою. Саме вона найчастіше є причиною рецидивів.

Перш за все це пов’язано з тим, що відновлення від токсинів систем і органів людського організму є тривалим процесом, що займає багато місяців. У реабілітаційних центрах медичний супровід виявляється протягом усього терміну перебування в них пацієнтів.

Значення реабілітації

Реабілітація - це завершальний етап терапії, який є неймовірно значущим. В результаті реабілітаційної програми здійснюється:

- звільнення від наркозалежності;

- відновлення психіки;

- отримання позитивного досвіду в соціальній сфері;

- особистісний ріст пацієнта;

- повноцінне відновлення;

- здатність правильно ставити цілі, вирішувати задачі і протидіяти новим викликам, не повертаючись до вживання наркотиків;

- зміна способу життя, формування нового світогляду і здорових цінностей.

Яку допомогу надають в процесі реабілітації

В рамках реабілітаційного процесу здійснюється:

- очищення від психотропних речовин;

- консультація наркологів та психологів;

- соціальна адаптація;

- робота в групах підтримки та ін.

Реабілітанти отримують кваліфіковану допомогу в роботі над корекцією психоемоційного стану, вчаться формувати життєві цінності і досягати їх.

Кваліфікована реабілітація - це реальний шанс подолати залежність і навчитися жити повноцінним життям в соціумі без наркотиків!