Основні фактори вибору постачальника пластикових вікон

Як вибрати пластикові вікна? При цьому питанні слід враховувати, що конструкції належить справлятися далеко не тільки з естетичними завданнями. Здебільшого динамічні і статичні навантаження припадають на фасад будівлі і, звичайно ж, на пластикові вікна, які там встановлені. Завдяки сучасним вікнам ПВХ вдається забезпечити безпеку приміщення, відчуття комфорту і, звичайно ж, відмінні естетичні властивості.

Як вибрати пластикові вікна? Які фактори заслуговують на увагу при виборі кращого виробника пластикових вікон?

Досвід діяльності підприємства на віконному ринку

Практика доводить, що для підприємства завжди вирішальною стає робота протягом перших трьох років. Зазвичай виробнику досить навіть пари років, щоб проявити себе в якості викликає довіри бренду, або необхідно буде просто піти з ринку. Компанія «Окна-Дисконт», детальніше про яку можна дізнатися на сайті  okna-diskont.com.ua вже досить тривалий час працює на ринку пластикових вікон, і зарекомендувала себе як досвідчений і відповідальний виконавець. Тут пропонується продукція суто найвищої якості перевірених компаній (Rehau, Wds, Veka, Aluplast, Salamander), яка добре зарекомендувала себе при експлуатації в різних умовах. Ми виконуємо повний комплекс будівельно-монтажних робіт - від виміру габаритів майбутньої конструкції до її монтажу на об’єкті. При необхідності наші фахівці зроблять ремонт системи і заміну зношеної фурнітури.

«Окна-Дисконт» співпрацює безпосередньо з виробниками і має можливість реалізовувати вироби за цінами близьким до оптових. Купивши у нас пластикові вікна, Ви зможете заощадити до 40% від ринкової ціни!

Торгова мережа підприємства

При більшій кількості торгових точок і широкої торговельної мережі зростає ймовірність серйозного і відповідального підходу. У такому випадку для компанії вкрай важлива власна репутація, якою вона не прагне ризикувати. Важливий буде відповідальний підхід до кожного клієнта, щоб поступово покращувати свою репутацію і розширювати клієнтську аудиторію.

Виробник чи дилер віконної продукції

Зазвичай завод-виробник металопластикових вікон має в своєму розпорядженні більш розвинені транспортні і сервісні відділення, а також службу постачання. Завдяки цьому забезпечується більша оперативність при реагуванні на рекламації, та й якість послуг буде вищою.

Зразки власної продукції в салоні 

Не рекомендується замовлення вікон ПВХ в салонах, які в якості зразків можуть уявити виключно куточки пластикового вікна в розрізі. У такому випадку підприємство не готове частково інвестувати свої кошти для створення повноцінних зразків вікон в салоні. Чи готова компанія при настільки жорсткій економії витрачати кошти для виправлення можливих недоліків замовлення?

Рекомендації покупців

Зазвичай визнані і добре зарекомендовані компанії можуть запропонувати в альбомах фотографії виконаних проектів. Насправді ознайомитися з портфоліо дійсно важливо. А ось відгуки клієнтів вже краще шукати в Інтернеті. Якщо компанія не має свого сайту, слід зайвий раз подумати. А раптом компанія заощадить ще на чому-небудь?

Тип віконного профілю 

Відомо, що багато профільних систем з іноземними назвами виготовляються в нашій країні. А поставки необхідної для виробництва сировини вже ведуться з-за кордону. Через різні урядові програми  виникають складнощі при доставці певних компонентів, необхідних для екструзії якісних профілів.

Непоодинокими були випадки, коли в суміші не вистачало практично половини обов’язкових складових. Причина може полягати і в спробах значної фінансової економії, характерною для вітчизняних виробників. Може варто звернути увагу на європейський бренд? Вибір металопластикових вікон залишається за вами. Але вибираючи, пам’ятайте, що на українському ринку не виробляються системи Rehau, Kömmerling, Schüco, Deceuninck.

Товщина армування вікна 

Зазвичай в віконному салоні на питання про призначення армування менеджер скаже, що воно потрібне для жорсткості. Абсолютна більшість, напевно, відсотків 90-95 менеджерів, не знають про головну функцію армування. Головна ж функція армування полягає в компенсації температурного розширення профілю при сезонних і щоденних температурних перепадах. Звичайно, армування додає для вікна ПВХ також стійкість до динамічних впливів, але це вже друге питання.

Для стандартних пластикових вікон мінімальна товщина армування повинна бути 1.5 мм. Часом в прагненні економити доходило навіть до товщини в 0.7 мм. Це порушення стандартів і просто неповага по відношенню до клієнтів. Одного разу стулка просто почне чіплятися за раму. 

Вибір фурнітури 

Будь-який виробник фурнітури для вікон (зазвичай це європейські компанії) прагнуть не поступатися своїм конкурентам. Тому для всіх фурнитур з принципових характеристик забезпечена підтримка необхідних функцій, в тому числі мікро-провітрювання, покрокове відкривання, звичайне провітрювання, мікроліфт (стулка вікна підводиться при вході в раму), замки безпеки, фіксатор повороту стулки і ін. Тим більше, в закритому стані вікна фурнітура виявляється непомітною. Тому можна з усією впевненістю говорити, що в виборі фурнітури немає особливої ​​різниці. Але таке твердження виявиться помилковим - різниця існує значна. Адже при використанні однієї функції для деяких фурнитур доводиться відмовитися від іншої важливої ​​особливості. 

Зокрема, при установці для однієї німецької фурнітури покрокового відкривання, виявиться неможливим монтаж блокіратора повороту стулки і мікроліфта. Деякі виробники можуть запропонувати елементи, що працюють надмірно жорстко, тому виникають нерідко рекламації від клієнтів. 

Слід також звернути свою увагу на особливості презентації фурнітури в салоні. Чи справді докладно розглядаються особливості та переваги цього варіанту? Економити при покупці фурнітури не рекомендується.

Склопакет 

Виробництво, відповідно до стандарту, може виконуватися з використанням скла мінімум 4 мм, марки мінімум М1. При цьому самостійно марку скла визначити не вдасться, для цього проводяться лабораторні випробування. А ось з товщиною можна визначитися і самостійно. Попросіть монтажників показати склопакет, після чого визначте товщину скла за допомогою лінійки. Важливо переконатися, щоб вона не була менше 4 мм. Зустрічалися випадки (особливо в категорії дешевих вікон), коли цей показник був лише 3 мм.