Особливості ортопедичних і анатомічних матраців

Вибір правильного матраца - це запорука хорошого міцного сну, здоров'я хребта і відмінного самопочуття протягом всього дня. Зараз при покупці матраців люди губляться у виборі між ортопедичною і анатомічною конструкцією. Розглянемо переваги та недоліки кожного з видів.

Для початку дамо визначення кожному різновиду.

Ортопедичний ефект - це властивість, яке полягає в здатності поверхні підтримувати хребет. Такий матрац є відмінною профілактикою викривлення спини. Подібні вироби характеризуються високою жорсткістю. Анатомічний ефект - це здатність до сантиметра повторити форму тіла сплячого. Його основною перевагою вважається забезпечення комфорту під час сну.

Вони є різних форм і розмірів: можна без проблем підібрати виріб як для великого ліжка нестандартної форми, так і матрац в дитяче ліжечко.

Плюси і мінуси ортопедичного матраца

У чому переваги?

- Захищає сплячого від хвороб спини. Це відбувається завдяки тому, що під час сну хребет підтримується в одному положенні. Сон на подібному виробі запобігає відкладенню солей і таке захворювання як остеохондроз.

- Пружини підтримують природну, а значить, правильну форму тіла. Організм повністю відпочиває і набирається сил для нового дня.

- Ортопедичний матрац бореться не тільки з недугами спини, але і відхиленнями нервової системи (зокрема безсонням), головними болями, підвищеним артеріальним тиском, а також з болем в суглобах (артрити).

- Такі матраци виготовляються зі стійких до пожежі матеріалів, що особливо актуально для тих, хто любить побалувати себе сигареткою в ліжку.

- До того ж матраци обробляються спеціальними засобами, які захищають ліжко від пилового кліща, що є безсумнівним плюсом для алергіків

- Обшивка притягує менше пилу.

- Виріб не вбирає зайву вологу (в тому числі і піт), в ньому легко циркулює повітря.

У чому недоліки? Зазвичай до них відносять відносно високу вартість самого матраца, відсутність анатомічного ефекту, жорсткість, а також незручність спати удвох.

Плюси і мінуси анатомічного матраца

У такого виробу можуть бути різні наповнювачі, але незалежно від цього фактора, всі вони мають такі переваги:

- Підлаштовується під форму тіла, але при цьому не дає йому прогинатися до некомфортного стану;

- Всі частини тіла знаходяться на одному рівні, кожна з них отримує підтримку;

- Забезпечує повне м’язове розслаблення, зменшує напругу в суглобах;

- Активізує кровообіг;

- Відповідає за терморегуляцію сплячого за рахунок широкої площі зіткнення матраца з тілом;

- Відрізняється тривалим терміном експлуатації;

- Підходить для людей різних вікових категорій;

- Такий матрац також оброблений засобами проти пилового кліща, в ньому практично не збирається пил.

Однак без недоліків тут теж не обійшлося, хоча їх кількість набагато менше. Знову ж необхідно згадати про вартість таких виробів. Матраци служать довго при правильній експлуатації, але от якщо на них стрибати і скакати, термін служби різко скоротиться. Тому важливо стежити за тим, щоб діти не відправили його на сміттєзвалище завчасно.

Міцний комфортний сон - запорука хорошого самопочуття, і здоров’я. Тому так важливо для ліжка підібрати “правильний” матрац, який би у повній мірі відповідав всім вимогам жорсткості, пружності, довговічності, екологічної безпеки, ідеально би підходив до ваших анатомічних особливостей. Якщо бажаєте таку річ придбати, дивіться посилання, саме зараз інтернет-магазин “Магдек” пропонує по найкращій вартості якісні пружинні і безпружинні ортопедичні матраци різної цінової категорії, виконані з застосуванням найновіших інноваційних технологій і матеріалів, що забезпечують найвищу якість сну.