Вибираємо правильно дитяче літнє взуття

Дитина так швидко росте і розвивається, що питання про покупку нового взуття є актуальним в будь-який сезон, особливо в літній. Вкрай важливо підібрати літнє взуття так, щоб ніжкам дитини не було жарко, а вуличні прогулянки та ігри приносили тільки задоволення без будь-яких незручностей.

Слід враховувати, що дитяче взуття не повинно негативно впливати на правильне формування стопи малюка, а тому має відрізнятися гарною якістю і бути правильно підібраною в ортопедичному плані.

Головною і обов’язковою умовою при виборі взуття для дитини є її безпосередня участь. Недостатньо знати розмір ноги, тому що ніжки різних малюків індивідуальні по повноті, обсягом і розміром. Орієнтуючись на свій життєвий досвід і тактильні відчуття, доросла людина легко вибирає собі взуття. З дітьми ж все набагато складніше. Малюки не можуть самостійно швидко визначити, чи заподіє їм взуття дискомфорт, так як в ранньому віці додатковий жировий шар на ніжках знижує больові відчуття. Тому до вибору взуття потрібно поставитися більш ніж серйозно.

Це твердження стосується, насамперед, питання якості, адже, як відомо, вітчизняний ринок рясніє різноманітним низькопробним фальсифікатом сумнівного походження, а тому потрібно купляти товар лише в перевірених місцях, такиких як інтернет-магазин ilovemommy.com.ua, де саме зараз проводиться розпродаж дитячого взуття відомих брендів по досить привабливій вартості!

Види дитячого літнього взуття

Звичайно ж, перше, на що звертають увагу батьки при виборі дитячого літнього взуття - це модель. Для різних випадків життя потрібне своє взуття, яке б забезпечувало комфорт ніжок дитини і застерігало його від травм.

- Сандалії. Влітку сандалі для малюків - незамінна річ. За ними легко доглядати - вимити і висушити їх не складе особливих труднощів. Ще однією важливою перевагою є невелика вартість, що дозволяє купити кілька пар такого взуття на один сезон.

- Туфлі-сандалі, відкриті туфлі. Даний вид взуття - відмінна альтернатива звичайним дитячим сандалям і являє собою відкриті полегшені туфлі з безліччю вентилйованих отворів. У такій моделі нога добре фіксується ремінцем або великою пряжкою, взуття має задник і досить високу підошву.

- Сланці. Немає нічого більш практичного і зручного для літа! Сланці виглядають по-різному: мають кілька маленьких смуг у верхній частині, одну широку смужку, можуть бути прикрашені бісером, декоративними вставками - все залежить від фантазії дизайнера.

Однак у них є відмітна ознака - вони не мають задника. Сланці приваблюють своєю простотою і зручністю. Шкіра в них дихає, що важливо при спекотному літі. При цьому варто пам’ятати, що таке взуття не підходить дітям дошкільного віку.

- Кросовки і кеди. Вони давно стали улюбленим і повсякденним взуттям дітей будь-якого віку. У житті малюків відбувається багато рухливих ігор і забав, для яких кросівки - найвдаліший вибір. Основна функція такого взуття - захистити стопу від травм при іграх. У той же час кросівки повинні забезпечувати вільний рух ніг дитини. Вони повинні бути легкими, еластичними і при цьому міцними.

Матеріал виготовлення 

Дитяче літнє взуття виготовляють зі шкіри, шкірозамінника, синтетики і текстилю. Кожен матеріал має свої переваги і недоліки. З точки зору гігієни і міцності натуральна шкіра продовжує цінуватися найбільше. Вона пластична, розтяжна, забезпечує вільне надходження повітря і випаровування вологи. Однак сьогодні існує і безліч інших надійних дихаючих матеріалів, які відмінно замінюють натуральну шкіру. Називають такі матеріали ВТМ (високотехнологічні матеріали). Але незважаючи на всі переваги цих синтетичних складів, внутрішнє оздоблення взуття все одно повинне бути виготовлене ​​з натурального матеріалу або мати текстильну підкладку.

Взуття, виготовлене ​​з текстилю, добре зберігає тепло в ніжках і при цьому дихає. Але є і мінус - в дощову погоду його на дитину не одягнеш, так як тканина пропускає воду.

На що звернути увагу при виборі дитячого літнього взуття

Малюки не терплять довгих примірок, тому, щоб спростити завдання вибору дитячого взуття, необхідно вирізати з паперу намальовані стопи вашої дитини. Таким чином можна дізнатися, підійде за розміром нове взуття дитині чи ні. Також потрібно пам’ятати, що між пальчиками і передньою частиною черевичка має залишатися відстань в 1 см, тому що влітку ніжка дитини може трохи набрякати і збільшуватися в розмірах. Щоб це перевірити, слід вставити мізинець між задником і п’ятою дитини. Малюк при цьому повинен добре стояти на підлозі, що не підгортаючи пальчики.

- Підошва. Вона повинна бути легкою і еластичною. Чим менша дитина, тим більш гнучкою і тонкою повинно бути взуття. Це необхідно для того, щоб створювався ефект ходьби босоніж, що важливо при формуванні ніжки малюка. Вибирати потрібно неслизьке взуття з рифленою підошвою. Особливу увагу при виборі закритого взуття варто приділити устілці. Вона повинна бути знімною, добре вбирати вологу і бути стійкою до прання.

- Каблучок. Всі фахівці одностайно стверджують, що дитяче взуття повинне мати невеликий каблучок, так як він не дає завалюватися дитині назад і бере участь у формуванні правильної ходи. На першому взутті дитини висота каблучка не повинна перевищувати 7 мм.

- Задник. Він повинен бути з заокругленим верхом, досить жорстким, без вирізів і вставок. Тільки в такому випадку взуття правильно зафіксує ступню малюка.

- Супінатор - обов’язкова частина дитячого взуття і запорука здоров’я ніжок дитини. Це обумовлено тим, що супінатор бере участь в процесі формування зводу стопи, а його відсутність загрожує плоскостопістю. Якщо немає спеціальних лікарських рекомендацій, тоді супінатор буде грати роль профілактики плоскостопості.