Кран маніпулятор. Застосування і переваги

Перед тим як починати будь-які роботи, що стосуються будівництва, ви повинні розуміти що ви хочете отримати в кінцевому результаті. Так, наприклад, перед вами стоїть завдання перевезення будівельних матеріалів для будівництва будинку. Основним помічником в цьому питанні може стати кран-маніпулятор.

Перевагою крана-маніпулятора (КМУ) є те, що вам не доведеться задіяти зайвих людей для навантаження, а це значить, ви істотно заощадите гроші.

Зручність і практичність кранів-маніпуляторів доведені на практиці. Він здатний задовольнити широкий спектр вимог і допомогти суттєво заощадити кошти. У такої техніки багато переваг, широка область застосування - одна з них. Якщо ви плануєте задіяти цю техніку в Одесі і Одеській області, на сайті скористайтесь вигідними пропозиціями від компанії АвтоЗов, яка дає в оренду сучасні функціональні крани-маніпулятори, готові виконати різні завдання будь-якої складності.

Область застосування маніпуляторноі техніки

З другої половини минулого століття почалося завоювання ринку перевезення вантажів маніпулятором, автомобілем, який являє собою звичайну вантажівку, оснащену спеціальною крановою установкою. Маніпулятор самотужки здатний завантажити вантаж, транспортувати його і згодом розвантажити. В цьому і полягає основна перевага цього виду спецтехніки.

Дуже швидко після появи маніпулятори стали дуже широко використовуватися в промисловості, будівництві, в сфері обслуговування, а також в побутових і господарських потребах. На відміну від класичного автокрана, маніпулятор досить маневрений і має велику просторову свободу, що робить його просто незамінним в умовах щільної міської забудови. Область використання крана-маніпулятора практично необмежена, він може застосовуватися і при евакуації автомобілів і при доставці вантажів у важкодоступні місця.

Така машина допоможе при проведенні ландшафтних, будівельних, комунальних, сільськогосподарських робіт, в малоповерховому будівництві. Крани-маніпулятори характеризуються високою надійністю, мобільністю, точністю рухів і маневреністю. Більшість установок має вільне орієнтування вантажів в просторі, що дозволяє їм виконувати роботи високої складності.

Сучасні КМУ здатні захопити вантаж, який знаходиться на відстані до 20 метрів від платформи і переміщати його дуже плавно і точно. Плавність завантаження і розвантаження дозволяє виконувати транспортування навіть дуже крихких вантажів. За допомогою кранів-маніпуляторів з’являється можливість вирішувати складні завдання без залучення додаткових одиниць спецтехніки і робочих. На вітчизняному ринку послуг крани-маніпулятори з’явилися порівняно недавно, але навіть за цей короткий термін вони змогли широко поширитися, кількість машин збільшується з кожним роком. Крім того, вже налагоджується виробництво вітчизняних установок.

Переваги крана-маніпулятора

Якщо виникла необхідність перевезти громіздке обладнання, відвезти будівельне сміття, транспортувати будь-які вантажі, доставити будівельні матеріали до будмайданчика, то кращого помічника, ніж крана-маніпулятор, годі й шукати!

Однією з основних переваг сучасних кранів-маніпуляторів є висока економічність: за допомогою однієї одиниці техніки можна виконати величезний обсяг різнопланових робіт. Кожному, хто знайомий з основами арифметики, ясно, що витрати на один маніпулятор будуть набагато меншими, ніж витрати на кілька машин спеціального призначення, а економія відіграє чи не визначальну роль у виборі.

Купувати кран-маніпулятор для персональних потреб необов’язково, сьогодні таку машину можна взяти в оренду. При цьому немає ніякої необхідності платити за технічне обслуговування і оплачувати робочий час водія. В експлуатації кран-маніпулятор дуже простий, тому працювати з ним може практично кожен. Орендований маніпулятор готовий до роботи в будь-який час доби, у нього немає вихідних.

При необхідності машина може оснащуватися додатковим обладнанням, наприклад, ковшем для роботи з сипучими матеріалами. Такий маніпулятор стане незамінним помічником на будівництві. Спеціалізовані маніпулятори використовуються в різних сферах діяльності людини, наприклад, евакуатори, до яких ми вже так звикли, є одним з видів кранів-маніпуляторів.