Скоро літо: 7 ідей для затишного балкона

Травень місяць - саме час задуматися про облаштування балкона і підготовки його до літнього сезону. Представляємо кілька ідей, які дозволять перетворити ваш балкон в дійсно затишний куточок для відпочинку і розваг на свіжому повітрі в міських умовах.

Барна стійка на перилах

Саморобна барна стійка (фото вгорі), яка виступає за край огорожі, дозволяє використовувати простір за межами балкона. Вертикальний бортик на стільниці не дає посуді звалитися через край.

Звичайно, щоб реалізувати цю, та інші ідеї треба довести до ладу сам балкон, по цьому посиланню ви зможете замовити якісний і по доступній вартості ремонт балконку під ключ.

Квіткові горщики, ширяючі у повітрі

Для створення «Висячих садів Семіраміди» в мініатюрі знадобляться кілька квіткових горщиків однакового розміру і сталеві кріплення, що продаються в будівельних магазинах. У “літаючій” оранжереї можна вирощувати як декоративні рослини, так і пряні трави для салату.

Лаунж-зона в марокканському стилі

Жителі арабського сходу знають толк в релаксації. Низькі пуфи, подушки з етнічним візерунком і столики в марокканському дусі перенесуть в східну казку. Тканий килимок на стіні і штучний газон - додаткові атрибути декорацій. Ідеальне місце для чаювань літніми вечорами!

Складна столова група і очеретяні огорожа

Тим, хто хоче залишити балкон вільним і лише зрідка влаштовувати там чаювання, підійдуть складні столи і стільці компактних розмірів. Складені меблі можна заховати в шафку на балконі або будинку в коморі. Очеретяна огорожа в рулоні продається на садових ринках, сайтах і спеціалізованих магазинах.

Обідній куточок з дощок

Кухонний «куточок» - спірне інтер’єрне рішення, але на невеликому балконі цілком доречне. Тонкі будівельні дошки потрібно пошкурити і покрити морилкою. Стьобані подушки перед дощем можна швидко прибрати.

Штора з люверсами на карнизі

Ідея розсувної штори перекочувала на балкон з ванної кімнати. Високо закріплений карниз тримає завісу з тентової тканини, якій не страшні дощ і сонце. Металеві люверси створюють легке ковзання.

Знімний дерев’яний настил і шпалери з будівельної сітки

Дерев’яний настил перетворить непривабливу підлогу на балконі. Плитки з акації, розміром 33 × 33 см (ІКЕА) не бояться води і перепадів температур. З настанням осені дерев’яні модулі можна прибрати і скласти в коморі до наступного літа. З роллю шпалери для витких рослин відмінно впорається будівельна сітка великого формату.